fredag, juli 20, 2012

Snacka

Lite på kul lät jag mobilens mikrofon komma till användning och skapade mig en liten ljudfil. Hes var jag, som tusan, och sjuk. Feber. Det var igår. Sedan, idag, gjorde jag en till. Jag hade nämligen blivit lite sugen på att podcasta.

Sen jag började springa i julas har det blivit en del podcastlyssnande för min del. Musik är inte alltid det bästa när man springer, utan prat kan också funka. Ibland till och med bättre. Så det har blivit en del sånt. Kvaliteten på de jag har lyssnat på har varit hög, och då menar jag inte bara ljudmässigt.

Men att jag pratar in ett par ljudfiler, ja det kallar jag inte för att podcasta, åtminstone inte som jag tänker på't. Ljudblogga, eller nåt liknande, skulle man kanske kunna kalla det. Fast å andra sidan, de ljudfiler jag pratade in går faktiskt att prenumerera på, och är nedladdningsbara, vilket kanske lite grand stämmer in på definitionen på vad en podcast är.

Jag skickade upp filerna till ett ställe som heter PodOmatic. Där får man, om man väljer gratisaccountet, vilket jag gjorde, 500 mb att breda ut sig på. Det låter ju inte särskilt mycket, men jag kollade hur stora mina filer blev - vilket var ca en mb per minut - så det blir ju en hel del babblande på 500 mb. Här är mitt ställe där.

Jag säger inga särskilda saker, utan det är mest på försök, men jag inbillar mig att det skulle kunna bli bra - om man hade ett par kompisar bredvid sig, att samspela med. Så brukar det vara upplagt - två eller tre brukar de vara. Att vara ensam är lite lite, för då gäller det att ha ett jäkla flyt i snacket, vilket jag inte har, och fyra personer är nog en för många, det blir förvirrande för lyssnaren. Två eller tre, det är nog det bästa.

Jag ska fråga kompisen Paola om hon vill vara med. Vi kunde välja varsitt ämne att snacka om. Och någon till kanske. Men just nu är det sommar, och folk är utspridda, så tills vidare babblar jag nog på själv när, och utifall, andan faller på.

2 kommentarer:

Clam sa...

Mycket bra idé. Starta en sonor Vaktstation. Jag signar upp som prenumerant direkt.

Johnny Söderberg sa...

:)