onsdag, juli 18, 2012

Dröm

Jag och nån till var i Grekland för att där, på nåt slags lyxigt hotellområde av vitkalkad sten, bli intervjuade av Theodor Kallifatides. Vet ej om vad. Jag var försenad till intervjun pga att jag hade klättrat i berg, och både Kallifatides och den andre som skulle bli intervjuad tillsammans med mig var otåliga att komma igång.

Men då, just när vi skulle börja, ursäktade jag mig och gick iväg. Jag hade, från min mobil (tror jag åtminstone), dragit en sladd genom olika samlingsrum och salar på hotellet. Sladden slutade i en kontakt som satt på ett ställe där den gamle skådisen Ralph Bellamy höll föredrag för andra gamlingar. Det var den sista lediga kontakten, och den snodde jag framför näsan på en sur Ralph Bellamy. Anledningen till att jag nu avbröt intervjun innan den ens börjat var att jag fick för mig att sladden inte längre hade kontakt. 


När jag kom fram var det folk överallt. jag hittade inte längre min sladd bland alla andra sladdar. Då såg jag en elakt flinande Ralph Bellamy, och jag förstod att han hade stulit den. Efter en del håglöst letande gick jag tillbaks. Theodor Kallifatides hade tröttnat och gått. 


Istället satt det några gamla jobbarkompisar där. Vi började prata om hur bra ändå grafiken blev på slutet på de gamla pixeldatorerna (vad dessa nu var för något) alldeles innan de slogs ut av den nyare sortens datorer. Jag såg framför mig en slags spelgrafik föreställande två ansikten. De var verkligen bra, men pixliga förstås.4 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Mycket märklig dröm Johnny! Ralph Bellamy av alla människor!

Dana Jergefelt sa...

Hej! Long time no see...
Ja det är konstigt att det så ofta i drömmar bara är "nån" som är med... :-) Känner igen det.
Kanske vore det något för dig att vara med i drömgruppen som jag startar i augusti? I Handen.
http://danajergefelt.com/danagestalt/?page_id=193

Det vore verkligen roligt om du ville.
Hälsningar från Dana

Johnny Söderberg sa...

Jag har aldrig gillat hans utseende. Har alltid tyckt han ser ond ut.

Johnny Söderberg sa...

Man har väl med tiden samlar på sig ett gäng personligt utvalda arketyper som används till roller i drömmar. Ett skådisstall. :)

Nä, jag vill inte vara med, men tack för frågan.