fredag, augusti 31, 2012

Liket lever

Överhörde ett par gamla stötar på jobbet på fredagsmorgonen. Båda hade säkert jobbat statligt i en miljon år. Båda kom till jobbet alldeles för tidigt. De körde en rutin, antagligen på ren automatik.

- Är det dags att komma nu?
- Ja, jag tog kvällstidningen med mig.

Det var som en fläkt av ett gammalt skönt Sverige. En fläkt som luktde raketost.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket påminner mig om att det finns en sorts konservatism som inte är höger utan snarare bygger på ett intresse för historia, unika miljöer, seder och traditioner och så vidare. En slags estetisk livsstilskonservatism kanske man kan kalla det.

Jung kallar dessa personer för introverta förnimmelsetyper, en typ som utmärker sig med sin betraktande och reflekterande stil. Ofta visuella konstnärer, men också nördar ibland.

Som du kanske anar så är personlighetspsykologi något jag intresserar mig för. Jag gillar att läsa bloggar och försöka förstå vilken sorts person det rör sig om.

Johnny Söderberg sa...

Jag var tvungen att googla här. Ser att de introverta löper viss schizofreni-risk. :)

h.skoldebjer sa...

Alla i, eller omkring, min ålder minns tydligen den där raketosten, utom jag. Har inget minne av att någonsin ha sett den, än mindre ätit den.

Staffan sa...

Jag tror inte det är någon större risk i ditt fall. Du verkar som en om än filosofiskt ändå rätt jordnära person.

Johnny Söderberg sa...

Okej. Tack. :)

Johnny Söderberg sa...

Jag minns den väl - för att den var rolig att använda.

Aud Djupaudga sa...

Jag minns inte heller raketosten men jag tror inte att mina föräldrar någonsin köpte den för allt annat i matväg, tvålväg etc minns jag. Tandkrämen Signal t.ex med röda ränder var kul att borsta tänderna med.

Jag gillar dina gamla stötar. Undrar just om det har något med åldern att göra att man gillar sånt. Jag saknar de gamla kommunalarbetarna som man kunde dra roliga historier om. - Det var två kommunalarbetare som stod lutade mot varsin räfsa...
Numera associerar jag kommunalarbetare med utslitna sjukpensionerade undersköterskor istället, och det finns sannerligen inget kul med det.

Johnny Söderberg sa...

Det verkar inte längre finnas kvar de där jobben som var rätt så överbemannade och därför tillät viss slöhet. Synd, för de som kunde ha fått lön för att göra lite får nu bidrag för att göra inget. I bästa fall dessutom.