torsdag, augusti 02, 2012

Om att få till bilderna på Instagram

Jag får ibland frågan om hur man gör för att ens bilder på Instagram (Google Play, App Store)  ska få typ den här gammelskruttiga fasonen.Jag kan då bara svara på hur just jag gör, för det finns säkert flera sätt. Jag tror att många faktiskt photoshoppar sina bilder i datorn, och sen lägger in dem i mobilen och sen vidare till Instagram. Så gör dock inte jag.

Hur gör jag då? Jo, först och främst använder jag aldrig Instagrams egna kamera, utan tar bilderna med den vanliga mobilkameran. Sedan öppnar jag bilden i Instagram, och beskär den då kvadratisk. Ibland lägger jag på ett filter därpå, och ibland inte.

Men jag lägger inte ut bilden på Instagram-communityn ännu (alltså när jag trixar med bilder på det här viset), utan jag blippar mig fram till läget där man taggar bilden. Fast jag taggar inte bilden då, utan jag går ur programmet. Åtminstone på min mobil blir bilden då sparad i en mapp i mobilens galleri.

Sedan går jag till appen Pixlr-o-Matic (Google Play, App Store) och öppnar upp den nu kvadratiska bilden där. Jag gör vad jag nu vill göra med bilden där. Möjligheterna att trixa med bilder därinne är mycket större än i Instagram. Sedan sparar jag bilden i mobilen igen, och öppnar upp den i Instagram, och där lägger jag antingen upp den eller så trixar jag vidare med den.Jag ser nu att jag förklarade lite dåligt. Okej, enkelt då: Skaffa appen Pixlr-o-Matic och hoppa mellan den och Instagram. På det viset kan man tjofsa till sina bilder rejält.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tackar för tipset.
Just Pixlr-o-Matic är en jättetrevlig app med massor av möjligheter. :)
Jag borde kanske använda mobilkameran oftare i stället för att släpa på "jobbkameran" jämt.

Lensie :)

Johnny Söderberg sa...

Fast inget går ju upp mot en riktig kamera. Anledningen till att jag överutnyttjar Instagram så jäkla mycket är juatt jag för tillfället saknar kamera. Det ... och den omedelbara gilla-responsen man får på Instagram. ;)

Mira sa...

Jag haver rogat mig med Pixlr-o-Matic sen du skrev om den förra gången! Tackar så mycket!

Johnny Söderberg sa...

Varsågod. :) Finns online också.