onsdag, september 05, 2012

Ledig

Ledig. Flera lediga dagar på raken. Är inne på den tredje av fem nu. Det blir så ibland. Tyvärr har jag känt mig sjuk - vilken inte är särskilt förvånande för mig eftersom det snarast är standard att det blir så. Det finns en insekt ... eller om det är en fisk ... eller om det är en ödla ... nå, det finns en varelse, möjligen i Afrika, som kan överleva långa torrperioder genom att ligga skendöd och förtorkad under marken, men när regnet kommer, ja då vaknar den till, skuttar upp och passar på att föröka sig. Lite så är det nog med mig, att när jag jobbar, då ligger förkylningskrypen och bidar sin tid inom mig, men när en ledighet sköljer in så vaknar de till liv.

Men det är okej, för så illa är det ändå inte. Men jag känner mig hindrad från att löpträna, vilket är synd när jag ändå har tid. Fast jag går. Jag går och passar på att lyssna på podcasts under tiden. Igår gick jag till brorsans stuga. Det var ett en och en halvtimmesprojekt som avslutades med gin och cola. Idag ägnar jag mig åt Haninge till, tror jag. Det är en rätt tråkig sträcka förvisso, men jag kan ju plåta fina saker med mobilen mens jag går, för fina saker - prylar, jox och grejsimojs - stöter man ju alltid på när man går.

Kanske kommer jag att prata in lite ljud också, i podcasten, den jag brukar länka till inne på facebook. Det är smidigt att kunna embedda in pratningar där, för jag pratar ju så kort, ofta bara några minuter, och det är för kort för att nån skulle vilja prenumerera på/ladda ner på podcast-vis, men rätt lagom om man sitter och hänger framför facebook. Fast antalet lyssnare understiger nog antalet fem, skulle jag tro, men dessa få är säkert naggande goda och väl värda min ansträngning (vilket ändå inte är en ansträngning).

Det är kul att podcasta. Enkelt (och gratis) som fan. Jag kör med Podomatic, men det finns flera ställen man kan använda, bara att leta upp dom. Och de flesta kan ju spela in ljud på sina mobiler, även äldre sorter. Och de flesta har nog råd, om man hellre pratar in i en mikrofon än i mobilen, att köpa ett par hörlurar med mikrofon. Mina datorhörlurar kostade nån hundring. Vill man sen redigera ljudet, ta bort brus och sånt, kan man med fördel använda gratisprogrammet Audacity. Jag gör det ibland, men för det mesta pallar jag inte.

Så kostnaden är inget problem. Och tekniken är inget problem. Problemet - åtminstone för mig - är att ha något att säga. Fast å andra sidan, jag har ju bloggat sen 2003 utan att ha nåt att säga, så det går ju bevisligen att uttrycka sig - för det är ju det man vill; skapa nåt ur inget - ändå.

3 kommentarer:

Stefan Jansson sa...

Haningebilder är ju alltid intressanta!

Johnny Söderberg sa...

Eller hur. Och så unikt också - om jag tog bilder där skulle jag nog vara den förste. ;)

Stefan Jansson sa...

Säkert.