lördag, september 08, 2012

Nåt slags bergshål

Vad fan är det där för något, däruppe i skogen? frågade oss jag och brorsan nästan i mun på varandra. Nåt slags staket. Nån slags inhägnad.Vi var ute på sjön Magelungen med kajakerna. Den 8:e september. 14 grader i vattnet - badbart, men bara för hårdingar. Jag skulle inte drömma om att bada. Vi paddlade närmare, kollade om man kunde lägga till och kravla sig ur. Nix - om man inte ville riskera att få bada. Så vi backade ut lite, och betraktade grejen från håll.Ja någonting var inhägnat, men vad? Det enda jag kunde tänka mig var att det var nåt slags djupt hål just där, kanske nån slags snäv ravin. Men tänk om, tänkte både jag och brorsan, tänk om det är en jättegryta - en med betoning på jätte. Det vore häftigt.

Det får bli nåt slags projekt för nån annan dag, att ta sig dit landvägen, finna staketet och sen och kika ner i avgrunden. Nietzsche har sagt att: "Stirrar du ned i avgrunden, kommer avgrunden stirra tillbaka på dig." Vi får väl hoppas att detta inte händer mig.

---
Update: "Jan E" påminner om att det ju bara är att googla. Jovisst, det är en jättegryta.

8 kommentarer:

Stefan Jansson sa...

Ser man nåt via Google Maps?

Johnny Söderberg sa...

Bra ide, att jag inte tänkte på det ... ska kolla: Näe, inte på Google. Men på Eniro-kartan ser man lite. Det är en mörk fläck i mitten.

Clam sa...

Det ser bearbetat ut. Troligen några aliens som har varit framme och tagit ett mineralprov.

Johnny Söderberg sa...

Kanske en utvidgning av deras gamla anal probing-projekt.

Jan E sa...

Hörni! Det räcker med att googla lite så får man svar. Det är mycket riktigt inhägnade jättegrytor.
http://www.lordproduction.com/uploads/1/1/0/3/11033989/6410951_orig.jpg

Johnny Söderberg sa...

Hehe, ja det var lite slött att inte googla. Å andra sidan är det lite spännande att vara ovetande. Men nu ska jag i all fall titta på din länk. :)
Tack.

Aud Djupaudga sa...

Jag tycker det mest fascinerande är inhägnaden. Hur gjorde man den och fick arbetarna riskpengar? Ser ju lite farligt ut med stor risk för fall och brutna ben.

Johnny Söderberg sa...

Jag har sett saker på byggen som får blodet att isa i ådrorna; byggjobbare som har velat spela tuffingar och därför har knatat omkring på tak utan vare sig hjälmar eller rep.