onsdag, september 12, 2012

Lätt att sluta

Har inte kunnat springa på över en vecka. Jag tror jag har nåt skit. Blir svettig för ingenting, känner mig allmänt hängig och tung och har skumma, spökande smärtor och domningar i leder och muskler. Nåt allvarligt eller bara en jobbig förkylning? Ingen aning - den som lever får se.

Det gäller att det inte får gå för lång tid mellan löprundorna, för det är lätt att tappa stilen. Det är så man liksom slutar att motionera - att ett uppehåll blir för långt. Och det är så man slutar tänka på vad man stoppar i sig - en chipspåse i månaden skenar lätt iväg och blir flera chipspåsar i veckan. Med dip.

Det där med ätandet har redan skenat iväg för mig, och om löpningen skulle upphöra vore det en dålig kombination.

Och det är också så man slutar blogga, antar jag. Det är bland annat därför jag skriver detta. Fan, jag har ju bloggat sen 2003, och att ha bloggat i 10 år, det vore ju lite härligt på nåt vis att kunna säga.

16 kommentarer:

Gunilla Karlen sa...

Det låter inte bra, se till att gå till din vårdcentral och kolla upp dig. Och sluta inte blogga, 10 år måste ju firas!!

Johnny Söderberg sa...

Nä, usch för vårdcentraler. Bättre att bli frisk v sig själv.

Aud Djupaudga sa...

Japp, det är så man slutar med både det ena och det andra. Jag har också haft nåt skit och mest legat och glott på gamla långfilmer från 40-talet hela dagarna i flera veckor. En och annan glassbytta har slunkit ner också (bra för ond hals ju) och gudsigförbarme vad det tar emot nu att tänka på timslånga promenader. Jag blir tvungen att lyfta mig i kragen och råskälla på mig själv tror jag om jag ska komma igång igen.

Men för Jesu namn så börja inte springa så länge du känner dig som du gör nu, det är ruskigt farligt att göra det!

Ett tioårsjubileum som bloggare vill vi se! Ibland när jag googlar nåt kan jag stöta på gamla kommentarer av dig gjorda 04 05. Jag hittade hit runt 2007 tror jag.
Så inte ge upp nu, vi vill se jubileet. Du borde ta mig fanken ha medalj också! Få om ens några har hållit på så länge, de flesta kroknar efter tre år har jag märkt. Där går en slags magisk gräns, och jag undrar om jag ens kommer att hålla så länge.

Johnny Söderberg sa...

Jag ska försöka hålla i ... men nog var det roligare för några år sedan att blogga; det är facebook som har sabbat. :)

Och jag ska försöka att inte springa. :)

Monet sa...

Vaddå fy för vårdcentraler? Jag har också "nåt skit" och brukar också försöka bli bra av mig själv. Men nu är jag fast i det franska medicinska undersökningssystemet och trots att det är jobbigt känns det faktiskt bra att så småningom komma fram till vad det kan vara.

Med dina symptom skulle jag bland annat be om ett sköldkörtelprov. Googla får du se om dina symptom stämmer, jag känner igen mig i detta och har fått en underfunktion identifierad. Hypotyreos.

Och som sagt - spring inte innan du fått veta vad detta är. Krya på dig!

Johnny Söderberg sa...

Jo ... man SKA gå till vårdcentralen om saker håller i sig, men jag brukar ge saker och ting ett par tre veckor innan.

Staffan sa...

Jag är lite kluven. Vill inte att du slutar blogga eftersom det här snart är den enda svenska blogg jag följer. Men samtidigt kan ju andra saker locka. Om du slutar eller trappar ner så hoppas jag att du kompenserar med något annat intressant. Som en film till exempel.

Johnny Söderberg sa...

Tack. Ja sluta göra saker på nätet kommer jag aldrig att göra .... och trots allt, bloggen puttrar ju på, fast i rätt långsam takt nu för tiden.
Jag - antagligen precis som du - skulle inte funka att bara konsumera vad andra gör på nätet, utan man vill ju producera också.
Min podcast, till exempel, än så länge är det ju bara jag som terapipratar med mig själv, men den saken går säkert att utveckla i framtiden.

h.skoldebjer sa...

Det är klart du ska fortsätta blogga Johnny!! Jag finner mycket stort nöje i att läsa din blogg. Den är en av bara två bloggar som jag följer.

För övrigt tycker jag du ska besöka en vårdcentral snarast möjligt.

Johnny Söderberg sa...

Tack!!

Fast hur skulle det se ut om alla besökte vårdcentraler hela tiden? Ibland får man virus och ibland bacillusker, och ibland slår det sig på leder och muskler och ibland ligger man däckad i feber i en vecka. Oftast går ju saker över av sig själva - och gör de inte det efter ett bra tag, då kan man knata iväg.

fast jag HAR gått till vårdcentralen ibland, och då för difusa grejor som varken jag eller läkarn har kunnat sätta fingret på, och oftast har det mynnat ut i ingenting.

h.skoldebjer sa...

Jag håller egentligen med dig och jag ska egentligen inte yttra mig för jag brukar inte heller springa iväg till vårdcentralen i brådrasket. De få gånger jag har varit dit så har det varit någon närstående som har tjatat på mig.

Fast nu låter ju det där "smärtor och domningar i leder och muskler" lite mysko tycker jag.

Johnny Söderberg sa...

Ja, lite mysko. Men mitt naturliga läge är att cancer-noja för skoskav och liknande, så jag försöker att hålla mig själv lite på jorden.

Clam sa...

Vårdcentralen! Vad är det för fel på akuten?

Johnny Söderberg sa...

Haha ... ja så tänker nog många. :)

Anonym sa...

Jag tror också att det är fejan som punkterat bloggandet. Folk häckar hellre där och slänger käft. Det kräver inte lika mycket som att göra blogginlägg.

Själv stretar jag på sen 2006 så det dröjer innan jag kan fira 10 år. Får se om jag håller ut. Ju längre tid det går mellan inläggen desto svårare att komma igång igen.Och det gäller säkert även löpning.

Johnny Söderberg sa...

Så är det, men att slänga in en bloggpost då och då är inte så svårt ... man måste bara masa sig ifrån fejan. I ärlighetens namn, förresten, så har fejan nog rensat upp blogosfären rätt bra - för rätt många procent av alla bloggposter var nog ungefär lika banala och flyktiga som vanliga inlägg på fejan.