onsdag, december 12, 2012

121212

På facebook skrev jag 121212 idag, och på twitter skrev jag #121212, för idag är det ju 121212: den tolfte i tolfte tjugohundratolv. Synd förresten att det inte var 1212, alltså årtalet tolvhundratolv, för då hade ju sifferföljden varit mycket mäktigare.

Fast synd och synd förresten, det kanske inte var nån höjdare att leva på den tiden. Å andra sidan, de som levde då hade ju bara sin egen förhistoria att jämföra med, och då kanske det kändes som att de levde i en rätt bra tid, vad vet jag. Hade de haft sin framtid att jämföra med hade de fått jämföra med pestens tid, och då hade deras egen tid verkligen varit att föredra.

Nå, jag läser på Wikipedia att år 1212 dör vetenskapsteoretikern, munken och alkemisten Roger Bacon. Man vet nog inte exakt vilken dag han dog, men det skulle ju lika gärna kunna ha varit den 12:e. Jag har alltid tänkt på att tiden är hjulformad, att saker och ting liksom återkommer, och i och med 121212 har vi just en sån händelse.

Alltså, då hade vi ju munken som dog, Roger Bacon, och idag läste jag  i Metro att en konsnär har gjort en tavla: Kevin Bacon .... gjord av bacon. Det var alltså efternamnet som återkom. Själva döden återkom också, men inte för Kevin utan för grisarna som blev Kevin; bacon som bacon, liksom. Så här ser den ut.


Förresten fanns det redan en hel skulptur gjord av bacon, föreställande honom, men den var inte särskilt lik eller särskilt snygg. Liknade mest en sån där kebab-stock faktiskt.

Ja, 121212 ja, omsätter man det till bokstäver så att ett blir A och två blir B så får vi: ABABAB. Så det får bli dagens stridsrop: ABABAB!!!