måndag, december 31, 2012

Årets sista dag

Det är årets sista dag idag. Solen lyser in genom persiennerna, i alla fall tidvis och så smått. Den har varit sparsmakad på sistone, men verkar nu återkomma lite grand. Kanske är det all jäkla snö som har skymt den, den senaste månaden, och nu när snön börjar smälta bort så syns den igen.

Jag gillar inte att det är så mycket snö. Jag tycker om att vandra omkring i skog och mark, på gata och vid strandkant, men när en meter snö ligger över allting blir det ju ingen skillnad mellan något, utan bara snö, snö och åter snö. Dessutom har jag hala stövlar och riskerar hela tiden att dratta på arslet. Min normala gångstil är "Keep on truckin'", men nu måste jag trippa fram som en kissnödig tant.

Man ska skriva nåt om året som har gått. Jaaa ... få se nu ...

Jag började springa. Började med några minuter och så småningom sprang jag en mil varannan dag. Sen kom jag av mig. Blev sjuk. Den ena förkylningen avlöste den andra, och nu är jag väl nere på noll igen. Jag hoppas kunna återkomma.

Dottern flyttade hemifrån. På riktigt denna gången. Hon bodde i England ett tag, men kom hem igen. Sen fick hon en lägenhet, och flyttade på riktigt. Nu är hon i Thailand ett par månader. Hon hyr ut sin lägenhet. Dock i fyra månader, så när hon kommer tillbaks till Sverige måste hon bo hos mig ett par månader igen. Jag måste köpa henne nån slags säng.

Musik: 2011 kom det två grymt bra skivor, den här och den här. Men kom det ut nån bra musik 2012? Det gjorde det säkert, men den har nog gått mig förbi i så fall. Jag får fortsätta att "upptäcka" gammal musik istället, sån som gick mig förbi när det begav sig. Den här har jag "upptäckt" på sistone.Jag gjorde ett uppehåll i skrivandet, hämtade mig en Martini och kollade in en liten film som Paola hade gjort. Den var bra. Fin. Sen gick jag och tittade mig i spegeln. Jag såg rätt gammal och trött ut - kanske var jag tillfälligt en manifestation av det gamla året. Och nu återgår jag till bloggen. Solen lyser inte längre in genom persiennerna. Det mörknar, det går mot nyårsnatt.

Hände nåt mer i år? Tja, jorden gick i alla fall inte under, vilket ju var förutspått av vissa, och det får man väl vara nöjd med. Gott nytt år.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Gott nytt år Johnny, tänk vad mkt ett år är fyllt med. Önskar dig ett gott slut på 2012 och en fin start på 2013.
Med vänlig hälsning, Sangvinisk.

Johnny Söderberg sa...

Sangvinisk: Stort detsamma. Gott nytt. :)

Aud Djupaudga sa...

"Man ska skriva nåt om året som har gått. Jaaa ... få se nu ..."

Ja så verkar det vara. Är det där en ny trend eller har jag missat det förr om åren?

Hur som helst, Gott Nytt på dig !

Johnny Söderberg sa...

Aud: Gott nytt. :)

Clam sa...

Grått nytt hår, rundare bål,
blankare svål på knoppen,
det nya året blir toppen.

Johnny Söderberg sa...

Clam: Låter som en hyfsad profetia/sammanfattning.

Fru Decibel sa...

Kissnödig tant? Hrm.

Johnny Söderberg sa...

Fru decibel: Bara en beskrivning jag tyckte var målande. Män brukar ju sällan behöva vara katastrofkissnödiga, eftersom vi smidigt kan uppsöka närmsta träd eller buske.