lördag, december 29, 2012

Kära dagbok

Jag drömde att ICA-butiken där jag bor var utrustad med spärrar. Inte riktigt likadana som i T-banan, utan högre och grövre. De var byggda av smidesjärn och var signalgula. När jag skulle gå ut, eller om jag var på väg in, jag minns inte, så klämde jag mig. Spärren liksom stängdes när jag var halvvägs. Jag lyckades ändå knyckla mig igenom, och klarade mig oskadd. Men jag var arg.

Och mycket mer var det inte med den saken. Jag hade varit uppe rätt sent kvällen innan, och hade sett både Rocky 1 och Rocky 2, så när jag vaknade från min dröm var klockan halv tolv. Jag tror det var ett "Klonk!" som väckte mig. Stora sjok av snö föll ner från taket, och ibland studsade sjoken mot mitt fönsterbleck: "Klonk!"

Jag tittar ut, det verkar töa. Inte mig emot, för mina skodon denna vinter har varit ena slags stövelboots. Snygga, förvisso, men helt utan mönster undertill. Det vore helt okej om det blev barmark nu, för jag har tänkt ta mig igenom den här vintern utan att stå på arslet. Det har dock varit nära ett par gånger.

Ska jag förresten gå ut? Jag försjunker en stund i anblicken av mitt drippdropp-grumliga fönster. Det verkar redan mörkna.

2 kommentarer:

Clam sa...

Profetisk dröm. I en nära framtid måste man planka in på Livsmedelsmonopolet - eller lösa biljett med bifogade, trevliga medborgarerbjudanden, baserade på ens personliga konsumtionsmönster. På utvägen kommer man att vara skyldig att uppvisa kvitto på minst ett köp för att släppas iväg.

Johnny Söderberg sa...

Clam: Faktiskt låter inte det som en helt osannolik framtid.