fredag, december 21, 2012

Kunde va nåt

Som bekant händer det understundom att man tar gammal tv-spelsmusik och konverterar om den till orkestermusik. Orkestrering kanske det kallas, eller så kallas det något annat, jag har ingen aning. Och så framförs musiken av en symfoniorkester. En kul grej, och möjligen också ett bevis på att musiken "håller".

En grej som kanske kunde vara kul vore om man tog gamla barn och ungdomsteve-seriers intromusik, och gjorde just så. Jag slängde upp några exempel här, exempel från när jag var liten, exempel från den tid då man antagligen lade lite krut på intromusiken. Skulle dessa "hålla", tro?

#1: Kullamannen. #2: Kråkguldet. #3: Huset Silfvercronas gåta. #4: Stora skälvan. #5: Den vita stenen.

#1 #2
#3 #4
#5

Men nu ska jag inte vara en sån som är en sån som säger att allt var bättre förr, för det är ju mycket möjligt att vissa saker blir bättre och bättre. Det kommer ju trots allt en dag när man slutar titta på barn och ungdomsserier, och därmed tappar koll på utvecklingen på den fronten.

7 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Jag älskar både Kullamannen och Kråkguldet och har båda på DVD.

Johnny Söderberg sa...

hasse: Kullamannen har jag inget minne av, men Kråkguldet minns jag svagt. Själv har jag Huset Silfvercronas gåta och Stora skälvan på DVD.

Stefan Jansson sa...

Jag gillade alltid Den vita stenen.

josephzohn sa...

Ju förr desto bättre .. introt till Kullamannen är ju lysande ...

Johnny Söderberg sa...

Stefan: Ja den var fin. Och vit. Och slät.

jos: Hoppas nån orkestrerare läser detta då. :)

Aud Djupaudga sa...

Nu har du lyckats samla ihop flera av mina riktiga favoriter här. Kullamannen var den enda jag såg i ovuxen ålder och formligen älskade. Så värst liten var jag inte, men jag hade behållit barnasinnet ändå. Kråkguldet är höjdpunkten av signaturmelodier här, ett måste att lyssna till varje jul för mig.

Jag har Kullamannen, Kråkguldet och Huset Silfvercronas gåta på DVD. Dottern blev ett begeistrad fan, och nu står snart barnbarnen på tur att indoktrineras :D

Johnny Söderberg sa...

Aud: Haha, du skrev: "Dottern blev ett begeistrat fan.", men jag läste: "Dottern blev begeistrad som fan.". Tyckte det var lite out of character. :D