torsdag, januari 10, 2013

Snapseed

Den här bilden tog jag igår, den nionde januari tjugohundratretton. Vädret var kallt, dovt och grått. Det var inte drömskt eller romantiskt dovt, och inte ens sådär kontrastfattigt grått som ibland kan göra sig bra på bild, utan bara ... trist. Bilden är helt oredigerad.Tur då att det finns appar som kan bättra på bilderna, och kanske lura minnet lite grand därtill, om man någon gång skulle få för sig att ta sig en återblick. Appen jag har använt här heter Snapseed, och finns både till android, som jag kör med, och till iphone. Den kanske kräver lite lärande ... nej förresten - utforskande, innan man blir helt bekväm med den, men efter ett tag så flyter det.

10 kommentarer:

crex sa...

Najs. Den andra bilden ser riktigt målerisk ut. Har Snapseed installerad sedan tidigare, men har knappt testat den. Kanske dags nu.

Johnny Söderberg sa...

crex: Om du för fingret uppåt och nedåt på bilden, när du är inne på nån kategori, så framträder fler menyer.

Baronessan sa...

Ja men se där ja! Det blev ju liksom en antik touch på det hela :)

Johnny Söderberg sa...

Baronessan: Ja. Bilden blev ju faktiskt falsk, kan man förvisso säga, men jag föredrar det så ibland.

Clam sa...

Snyggt, jag hade nog trott dig om du hade skrivit att #2 var en akvarell.

Johnny Söderberg sa...

Clam: Tack .... tänkte jag säga - men bildens eventuella snygghet är bara, som så mycket annat nu för tiden, resultatet av ett par knapptryckningar.

Mira sa...

Snyggt och definitivt att föredra framför dagens gråbruna röra. Måste man appa sig för att använda snapseed, eller finns den händelsvevis för burkar också? Likt Photo effects?

Johnny Söderberg sa...

Mira: det verkar så ... får 20 dollar. http://www.snapseed.com/home/

Clam sa...

Knappar trycker inte på sig själva, man gör estetiska och andra val. De flesta kan lära sig tekniska målerikonster också, även om det såklart är oerhört mycket jobbigare än att lära sig knappa. Det är ideerna som skiljer ut konstnären.

Johnny Söderberg sa...

Clam: Tack. :)