söndag, mars 03, 2013

Fryst bild

Äh, inget speciellt.
Det var bara det att jag just hade tittat på "Julietta och andarna", och efteråt ställt mig att diska. Mediaspelaren jag normalt använder när jag ser på film stannar när filmen är slut, men den mediaspelare jag använde nu var inställd på att börja om från början.

Så där, mitt i ljudet av rinnande vatten och slamret av knivar och gafflar hörde jag ännu en gång den bekanta Nino Rota-musiken. Hållandes mina våta händer upp i luften tog jag mig  till datorn. Jag ville inte blöta ner tangentbordet, så jag sträckte fram ett långt pekfinger till långknappen och tryckte. Bilden frös: denna.Jag började ju här med ett 'Äh, inget speciellt', och det var det ju heller inte. Men jag tyckte ändå att det var lite kul att bilden frös just när han i förgrunden visade sin profil samtidigt som bara halva ansiktet på kvinnan syns. Det ser lite kul ut, lite som i en ABBA-video.

Filmen kan förresten rekommenderas starkt. Jag brukar se den med några års mellanrum. Och skulle man inte gilla den kan man ändå ha behållning av den tack vare dess snygghet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är lite skeptisk till Fellini; han är för campy som det heter på engelska (verkar inte finnas ett svenskt ord för det). Men jag ska i alla fall ge den en chans.

Johnny Söderberg sa...

Staffan: Campy, det tänker jag är lite som typ estetiskt kitsch, liksom. Sånt kan kännas väldigt ytligt och påklistrat och bara för den egna sakens skull, men hos Fellini tycker jag det glider över till barock, och blir på så vis mer åt det konstnärliga.