torsdag, mars 07, 2013

Mobilen, milen, filen

Gårdagen, Onsdagen den 6:e Mars, var en ledig dag för mig. Jag hann med en hel del saker. Framåt kvällen rapporterade jag på facebook (eller om det var twitter, jag orkar inte kolla) ungefär följande:

Jag fick tillbaks min mobil. Jag sprang en mil. Jag drack lite fil.

Tandläkaren klockan tio. Tatiana hette hon denna gång, det hade jag fått reda på när jag beställde tiden. Konstigt, jag var helt säker på att hon skulle vara blek i hyn, ha rakt, långt svart hår och vara smal. Namnet lät ju liksom så: Tatiana. Istället, visade det sig, var min tandläkar-Tatiana en knubbig, korthårig tant.

Tanden var en rotfylld tand som hade tappat sin fyllning. Längst bak i munnen och svår att se - det lilla jag kunde se i spegeln liknade en flygbild över Colosseum. Jag trodde de bara skulle fylla upp med ny fyllning, men nu var det så illa att tanden var sprucken i två delar, hela vägen ner, så den fick ryckas ut.

Ingen fast föda och ingen ansträngning på ett par dagar, var uppmaningen jag fick.

Efteråt satte jag mig på bussen mot Farsta. Efter en och en halv vecka fick jag tillbaks min mobil från reparationen. Alla appar var borta, den var fabriksåterställd, så det blev till att sätta sig och tanka ner nya. När det kom till att plocka ner löpar-appen hade jag glömt namnet på den jag brukade använda (det var Sports Tracker, men det kom jag på först senare framåt kvällen), så det fick bli den som, såg jag på en snabbgoogling, verkade populärast: RunKeeper.

RunKeeper var bra, jag testade den under en mils springande. Jag sprang i snigelfart. Officiellt för att tandläkaren hade sagt åt mig att inte anstränga mig, men den krassa sanningen är att att jag inte längre orkar springa fort. Jag har sjangserat på den fronten, ordentligt.

Ja, filen då. Jag fick mobilen, sprang milen och drack filen. Jag kunde ju inte annat efter tandutdragningen. Men en liter fil ger ingen bestående mättnad, så efter en timme kokade jag mig ett par ägg och åt dem.

Dagen avslutades med en liten hutt Fernet Branca.

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Run Keeper har jag också, men så mycket running blir det inte ,-)

Mest promenader.

Det är kul ändå .., man ser ju sträckan man avverkat .., men mindre lustigt är att se hur oändligt få kalorier man förbrukat under en lång promenad ,-(

Johnny Söderberg sa...

Elisabet: Haha, jag vet. Det är ju så oändligt mycket lättare att lägga på sig kalorier.