lördag, juli 06, 2013

En drömd mätpunkt

Inatt, eller kanske snarare just innan jag vaknade på morgonen, drömde jag om den bekanta teorin om att universum är ett hologram. Men i min dröm handlade det inte om naturliga företeelser eller lagar, utan om att universum som hologram var en slags maskin i jätteformat, och att den maskinen styrdes av någon eller några på utsidan.

Dessa, vilka de nu var, projicerade våran upplevda verklighet medelst apparater på utsidan, och för att detta skulle funka var det tvunget (på vår jord och kanske på en massa andra ställen i universum) att det fanns mät/kontrollpunkter som maskinisterna kunde låsa sina strålar på. Kanske inte helt olika de där markeringspunkterna som finns på motion capture-dräkter.

I drömmen blev jag varse en sådan punkt. Den var inte synlig på vanligt sätt, utan kunde bara upplevas som en slags känsla av olikhet i "väven", liksom. Punken fanns exakt här, på trottoaren vid övergångsstället. Jag bara visste det.

Jag har inget förhållande till det stället alls. Det är en plats jag går/cyklar förbi ibland när jag ska till Farsta. Och inte särskilt ofta, förresten, för jag brukar ta en annan väg. Vete fan om jag nånsin ens har stannat upp där. Men i drömmen var platsen viktig, kanske det viktigaste stället på planeten jorden.

Märkligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

magiskt....

Johnny Söderberg sa...

:) Magisk orealism.