söndag, juli 14, 2013

Grönan

Jag var faktiskt på grönan. Det var bra länge sedan sist. Och som vanligt när man har hoppat över några år så hade vissa saker ändrats, men det mesta var som vanligt. Här syns jag stående mot ett spansk-inspirerat målat plank alldeles invid "Fritt fall".Men naturligtvis åkte jag inte ... jag är väl inte galen heller. Jag förstår mig inte på de som vågar åka fritt fall. Och det där nya tornet förresten, det man åker slänggunga i, hur fasen är man funtad när man låter sig hissas upp i det? Jag har sett kedjorna sätena sitter fast i - tunna! Däremot fick jag för mig att testa "Twister", den nya (nåja, den är väl ett par år vid det här laget, antar jag) bergochdalbanan.Ser man den på bild ser den ganska mild ut. Och ser man den i verkligheten, men på avstånd, så ser backarna ganska "obackiga" ut, lite som en pucklig väg, liksom. Men skenet bedrar - den kändes helt extremt ... extrem. Det var som att sitta i förarsätet på en rymdfärja. Jag vet, det är åldern. Eller så är det allmän räddhet bara. Jag är nog rätt feg av mig när det kommer till tivoligrejer, helt enkelt. Ska jag försöka vara helt objektiv när det kommer till "Twister" så är det nog en jäkligt bra bergochdalbana i bergochdalbanesammanhang.

Däremot är jag inte rädd för spöktunneln, eller "Blå tåget" som den heter. Under min levnad har man byggt om den flera gånger, och så även nu. Det var förresten på tiden. En sak som jag har funderat över är huruvida det finns dokumentation - foton, ritningar - kvar från de tidigare variationerna, det skulle vara skoj att se.Ja bilden här ovan ja, det är en bit av ingången till "Blå tåget". Jävligt bra och snygg. De där skulpturerna där är väldigt välgjorda och suggestiva. Men den nya (sen några år kanske ja) omgörningen därinne då, var den bra? Ja det var den, helt okej - det var en klar förbättring.

Fast när det kommer till köer har inte mycket ändrats på grönan, för köa, det får man. Mycket och länge. Men vid "Blå tåget" såg jag en skylt som möjligen lite grand innebar en kö-förbättring för vissa grupper. Eller snarare för motsatsen till grupper. Fast ändå, jag menar hej social stigmatisering liksom.

12 kommentarer:

Stefan Jansson sa...

För dig som åker själv, den var bra, annars åker man för någon annans räkning kanske?

Clam sa...

Eller också sätter de singlarna två och två och så är tanken att de ska svetsas samman av den gemensamma skräckupplevelsen? Ett arrangemang i stil med singel-shopping och singel-kanotning, alltså? Singel-horror?

Johnny Söderberg sa...

Stefan: Man kanske kan vara professionell åkare, typ Stenmark: "Dä bar å åk".

Clam: Men det finns ju en kärlekstunnel, svanarna. Nå, kanske fanns det en liknande skylt där också.

Clam sa...

Du hade nog rätt från början. Det verkar handla om social apartheid.

Vi singlar vill nog för övrigt helst bli kallade något annat än Single Riders som det stär på dödskalleskylten. Lone Riders låter betydligt värdigare - eller varför inte Lone Rangers?

Johnny Söderberg sa...

Clam: Jag tycker vi uppfinner en ny titel: Spanande Solitärer.

Clam sa...

Spännande solister.

Johnny Söderberg sa...

Clam: Alternativt Spänniga solister.

Clam sa...

Påstötar-klister

Johnny Söderberg sa...

Clam: Tror vi stannar där. .)

Clam sa...

Ja, sånt här kan lätt urarta till en hysterisk rimmar-mara. Limmar-fara...oops! Stopp!

h.skoldebjer sa...

Inget i hela världen skulle få mig att testa Twister. Tycker du var jäkligt modig Johnny!

Johnny Söderberg sa...

hasse: Hade jag vetat att den var så pass läskig hade jag stått över. :)