lördag, augusti 03, 2013

Prideparaden 2013 - några foton

Jag stod och försmäktade under en glödande sol i flera timmar idag. Nere vid slussen stod jag, och jag kikade på prideparaden som rullade förbi. Jag brukar ju fota spektaklet (spektakel har ju numera fått en lätt negativ klang, men jag menar det inte så), och så även i år. Jag är kameralös, men inte mobillös, så då är jag ju förvisso inte kameralös. Nå, det var ju för mitt instagram jag fotade, men jag lägger upp de bilderna även här.

10 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Jag är minst sagt kluven till "spektaklet". Trots att jag är bög själv så är Pride inte riktigt min grej. Jag har varit på 3-4 Pride och det räcker gott och väl. Däremot är det knappast någon tvekan om att den behövs. Märker en tydlig tendens till att homofobin i samhället ökar.

Johnny Söderberg sa...

hasse: Är det så att den ökar? För mig som inte är bög och som så att säga ser på saken utifrån verkar det som att den är mindre än någonsin. Men du har nog tolkningsföreträde där. :)

Jag tyckte att paraden hade ryckt upp sig lite i år - det var inte bara samma gamla trötta dräkter. Men min kritik som jag alltid har och även i år är: Fan, tajta till det lite. Den är alldeles för gles.

h.skoldebjer sa...

Tycker definitivt att den har ökat, även om det mesta ligger och bubblar under ytan. Märks om inte annat tydligt om man läser kommentatorsfälten till vissa artilar i pressen

Johnny Söderberg sa...

hasse: Fast de som trollar och fular sig på kommentarsfält fanns nog där förut också, fast då hade de ju ingen kanal att göra sig hörda via, utan gick nog mest omkring och tänkte elaka tankar.

h.skoldebjer sa...

Ligger en hel del i det du säger Johnny, men det var bara ett exempel. Här är ett mer talande exempel. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/article17237702.ab

Johnny Söderberg sa...

hasse: Tja, vad säger man. Sviniga personer finns det tydligen hur många som helst av. Kan inte klura ut hur man kan göra något åt såna.

h.skoldebjer sa...

Nej, idioti kan man tyvärr inte göra så mycket åt. :-)

Har du slutat lägga upp bilder på Flickr? :-(

Johnny Söderberg sa...

hasse: Ja, åtminstone för tillfället. Instagram har slukat mig. http://instagram.com/stationsvakt

Mia* sa...

Apropå bilder på Instagram men inte på Flickr - visst vet du väl att du kan skicka upp bilderna till Flickr samtidigt man publicerar dem på Instagram? Jag betraktar Instagram som ett album "i stunden" och Flickr som ett bildarkiv på lite längre sikt - publicerar alltid mina IG-bilder till Flickr också.

Johnny Söderberg sa...

Mia: Instagrambilderna jag tar är av så låg och flyktig kvalitet att jag tycker de ligger bra där de ligger, på instagram.