onsdag, januari 22, 2014

... och det är bra

Uppdrag Granskning den 22:a Januari 2014 handlade om våldet i Biskopsgården. Tydligen skjuter man hej vilt därnere, bland dagisbarn och allt, och polisen verkar stå maktlös. Efter programmet intervjuades Erik Ullenhag, den folkpartistiske integrationsministern, samt socialdemokraten Ylva Johansson. Den senare säger detta:


"Vi har aldrig haft så många invånare i Sverige, och vi har aldrig haft så många med utrikes bakgrund i Sverige, och det är bra."

Hur stor flyktinginvandringen till Sverige ska vara, eller invandringen över huvud taget, kan man tycka olika om - oftast kanske beroende på politisk uppfattning - men det är ju inte det hon pratar om. Det hon säger är ju att det är bra att det bor fler människor än någonsin i Sverige, och då i synnerhet människor med utländsk bakgrund.

Alltså som ett slags självändamål; ju fler personer boendes i Sverige, desto bättre är det. Vad menar hon med det? undrar jag. Det är ingen raljant eller ledande fråga jag ställer här, utan jag bara undrar vad fasen hon menar.

4 kommentarer:

Clam sa...

Erik U. sa att fler invandrare än nånsin nu har jobb och Ylva J. invände att det delvis hänger ihop med att det nu f i n n s fler invandrare än nånsin. Sen ville hon kanske inte att det skulle låta som om hon menade att det var något negativt att de nu är många fler än vid den tidigare undersökning som Erik U måste ha använt som jämförelse. Därför - kantänka - lade hon till ett snabbt "..och det är bra".

Detta var i alla fall vad den enda lösningen jag kunde komma på när jag tittade och grunnade på samma sak som du.

Men det vore lättare att vara väljare om man kunde vara säker på vad politikerna egentligen säger.

Johnny Söderberg sa...

Clam: Det är nog som du säger, att hon la till "det är bra" därför. Jag tänkte inte så långt, utan stirrade mig blind på "ju fler människor desto bättre", vilket låter väldigt konstigt.

Clam sa...

Synd att invandringen ska vara en så ömtålig fråga att till och med kavata damer som Ylva J luddar till det med onödiga, ursäktande bisatser. Det hjälper inte dem som behöver skydd och hjälp. Nu får någon snart ta och avminera det här ämnesområdet.

Johnny Söderberg sa...

Clam: Det blir nog inte i förstone det avmineras. Skilda världsordningar står mot varandra. Fast rätt underhållande att sitta på bänken och se synsätten stångas, tycker jag.