tisdag, februari 18, 2014

Steg

Jag lade mig till med en pedometer-app till mobilen igår. Pedometer är ett annat namn för stegräknare. Man kan tänka att pedometrar är nya påfund, men det är de absolut inte, läs bara på Wikipedia så får du se. Men till smartphones är det nytt - eller så nytt som nu smartphones är.

Det fanns flera gratis pedometer-appar att välja på, och jag tog den som verkade allra enklast, för jag vet med mig att en massa tekniskt/statistiskt lull-lull, det använder jag mig ändå inte av. Bäst att hålla det enkelt. Noom Walk heter modellen.

Jag kommer antagligen inte att syssla med stegräkning i evighet, för jag vet med mig att när det kommer till appar så är jag ganska ombytlig och tröttnar lätt. Men just nu är det intressant att se hur många steg per dag jag går.

Det sägs ju att för att behålla hälsan på ett hyfsat plan så behöver en genomsnittsvuxen person gå ca 10 000 steg per dag. Idag, från sängen fram till jobbet och tangentbordet jag skriver detta på, har jag gått 2620 steg.

Använder jag lika många steg på hemvägen kommer jag upp i 5240, vilket betyder att jag under arbetsdagen måste knata ihop 4760 steg för att nå fram till de berömda 10 000. Tveksamt om jag hinner med det.

Inte undra på att den där ölkaggen jag bär med mig på framsidan av min kropp aldrig riktigt verkar ge med sig. Ska jag få den att göra det kan det nog inte bli med fötternas hjälp, utan det måste nog bli med tallriksstorlekens.

9 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Ut och jogga så får du massor av steg! :-)

Johnny Söderberg sa...

hasse: Jag vet. Fast jag har inte så mycket tid på kvällarna.

Mira sa...

Om pedometer är en stegräknare, så måste pedofil vara en... fotfil?

Johnny Söderberg sa...

Mira: Ja, eller ännu rättare, fotälskare. Tror jag; fil-älska, fob-frukta. Är inte så bra på det där.

Anonym sa...

Lustig grej: pedometrar och liknande korrelerar till personlighet. Extraverta personer rör mer på sig. Medan introverta sitter och reflekterar eller pular med något. Ändå väger extraverta mer som vuxna. Kanske de går ut och äter istället för ut och leker.

Johnny Söderberg sa...

staffanspersonalityblog: Det var konstigt det där med att extroverta rör sig mer men ändå väger mer. Kanske är det som du säger tt de går ut och äter. Eller så äter de medan de går, typ har en godispåse i fickan ständigt.

Clam sa...

Jag pular med att uppfinna en pulometer-app till mobiler.

Johnny Söderberg sa...

Clam: Nåt för alla rörpulare. :)

Clam sa...

Och pulopeder och mojängofiler.