lördag, april 26, 2014

En ganska varm vårdag

Det var ju så fint väder idag. Den här våren har varit vädermässigt fin över huvud taget. Jag kände mig fotosugen. Man kan ju förvisso gå omkring och plåta vad som helst med sin mobil, men det är roligare att ge sig själv ett uppdrag. Lite letande på nätet gjorde mig varse om att det fanns två demonstrationer/manifestationer att plåta idag på söder (ja det blir oftast söder eftersom det är gamla hemtrakter): Jimmie Åkessons vårtal på Långholmen och Manifestation mot strålning & chemtrails. Jag valde det senare.

De höll till och höll tal på medborgarhusets trappa samt gick omkring och delade ut lappar. Jag tittade en stund. Solen sken och det var skönt. Sen gick jag iväg till Burger King och köpte mig en hamburgare och en läsk, som jag tog med mig tillbaks. Jag tog ett par kort.

Sen blev det lite lagom lätt action en stund. En ung kille la beslag på mikrofonen och började tala om man och kvinna och ... äh, det lät helt enkelt ganska Thomas Di Leva-svamligt. Arrangörerna fick helt enkelt handgripligen, fast med ganska lätt hand ändå, föra killen bort från mikrofonen. Jag tog några kort.

Sen infann sig lugnet och ordningen igen, och gruppen som manifesterade mot strålning & chemtrails kunde återgå till sitt talande.Jag hade blivit törstig av värmen och solen och maten i magen, så jag tog mig till närmsta ställe där man kunde köpa sig en öl, och där köpte jag mig en öl. Trettiofem kronor kostade den. Och när den var urdrucken vandrade jag runt och hit och dit på medborgarplatsen en stund. Alltså jag var ju inte full, men jag hade liksom inget bättre för mig just då. När jag hade knatat färdigt tog jag ett kort på en man med en slags kaptensmössa som höll i en broschyr han hade fått av manifestationsmänniskorna. I mitt inre döpte jag honom till: Kapten Chemtrail.Sedan avlägsnade jag mig från platsen, men jag jag hann inte långt förrän jag stötte på nästa publika opinionsyttring. Här var det inte kondensationsstrimmor från flygplan som var fienden, utan bankerna. Jag lyssnade en stund, plåtade en bild och sen gick jag hem.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, herremin vad du får vara med om mycket, mot för mitt eget stillsamma leverne bland hästar och småfåglar.
Inte en demonstration så långt ögat når!

Johnny Söderberg sa...

Elisabet: Jamen ni som bort i skogen har ju det här.

Första året i Hjo sa...

Här är inte mycket till demonstrationer heller. 1:a majdemonstrationen lär också bli tunn gissar jag, trots valår och sossar i opposition. Men Rädda Vättern låter vettigt.

Johnny Söderberg sa...

Första året i Hjo: Rädda Vättern känns som en bra och konkret sak. Annars kan man ju ofta tycka att traditionella första-majtåg lider av nån slags vaghet.