fredag, april 11, 2014

Gamla nertrampade negativHäromsistens hittade jag, på marken bredvid en container, några gamla remsor färgnegativ. Det var på Gyllenstiernsgatan i Stockholm, och remsorna var ganska nertrampade i gruset. Jag plockade dem med mig. De blev liggande ett tag, sen fick jag för mig att plåta av dem. Jag höll remsorna, en i taget, framför en vägg som jag belyste med min sänglampa, och sedan plåtade jag av dem med mobilen. Förhållandena var således inte särskilt klockrena, och dessutom var jag lite allmänt snabb och slarvig när jag höll på, men det funkade i alla fall. Sen i datorn vände jag negativen till positiv och kunde då se bilderna i all sin halvsjabbiga glans. Tidigt 80-tal, skulle jag gissa.

8 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Häftigt må jag säga...!

Johnny Söderberg sa...

gunnar: Enkelt att göra också. Allt du behöver är en mobilkamera att plåta av negativen med, och sen, exempelvis, webb-programmet http://pixlr.com/editor/

Lotten sa...

Jättecoolt! Tänk, tänk, tääääääänk om det här sprider sig så att någon känner igen någon på bilderna så att det blir en solskenshistoria där ni ses och pratar över en öl om vilka personer som poserar och deras livsöden …

Åh! Jag är alldeles exalterad!

Johnny Söderberg sa...

Lotten: Ja tänk. Fast troligen inte. Min erfarenhet att folk nu för tiden skulle känna sig kränkta och be mig ta bort bilderna. :)

Håkan (hakke) sa...

Hur häftigt som helst - en resa genom tid och rum värdig en Tardis!

Den suddiga bilden med klipporna, säljer du den som tavla?

Johnny Söderberg sa...

Håkan: Den är gratis. Det som ligger och skräpar på gatan räknas som Public Domain. :)

Marianne Johansson sa...

"som hittat!" finns det visst nått (=ngt) som heter... (jag kommer ihåg att du johnny någon gång sagt till mej - dvs skrivit kommentarsmässigt: "du är rätt bra på att hitta saker!" - ja jag tolkade det som att du menar/menade att jag är rätt bra på att hitta 'saker' på you tube... - ja jag är tacksam för dom (=de) orden johnny! - ingen annan - än du! - har sagt - dvs kommenterat - ngt positivt till mej - om mej - och min förmåga - dvs att hitta 'saker'...)

Johnny Söderberg sa...

Marianne: Denna din kommentar här var ju också som hittad. :)