måndag, januari 30, 2006

Det är bara att välja

Jag har aldrig förstått det där med att stå och köa framför en krog, och sen - i bästa fall - bli insläppt på nåder. Jag har alltid tyckt att antingen är man välkommen eller inte - verkar det som att man inte är det så tackar man för sig och gör aldrig några fler försök att gynna stället med sina pengar.

Sen kan det naturligtvis vara så att man har råkat ut för en knasig vakt som vill jäklas. Då krävs att ställets ägare säger: "Du är visst välkommen. Jag - ägaren - säger det. Vakten gjorde fel, och vi har plockat bort honom nu". Då är det okej, då kan man besöka stället

Jag
läser:
Sent på söndagskvällen kom uppgifter från Gazaremsan om att al-Aqsa-martyrernas brigader delade ut flygblad i Gaza och uppmanade danskar och svenskar att lämna området inom 72 timmar. På en annan plats i Gaza uppmanade Islamiska jihad danskar, svenskar och norrmän att vara ute ur området inom 48 timmar.

Det är okej - det kan vara så att vi nordbor inte är välkomna där. Jag tycker inte ens att de behöver ange ett skäl - är man en välkommen gäst så är man, annars så kan man vara på ett annat ställe.

Det kan också vara så att al-Aqsa-martyrernas brigader inte talar för "stället" utan bara för vad de själva anser är rätt, men då är det upp till "ägarna" - de som bestämmer över Gazaremsan att förklara vad som gäller, precis som på krogen. Jag antar att vi skickar biståndspengar dit (antar - inte vet), och är vi inte välkomna så tar vi våra pengar någon annanstans, till nåt ställe där vi är välkomna. Ägaren till stället ska säga: "Vi håller med vakten - du är inte välkommen". Eller så plockar ägaren bort vakten och säger: "Vi vill gärna ha dig som gäst här, eftersom du gynnar oss med dina pengar". Det är bara att välja.

---
Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: