onsdag, november 08, 2006

Två bloggar

Ibland känner jag att jag måste slå ett slag för andra bloggare. Att fördjupa sig i sin egen förträfflighet, eller precis tvärtom, är en återvändsgränd. Blogosfären är så stor nu, så guldkornen som finns därute, de är svåra att hitta. Många av mina favoritbloggare har jag hittat genom andra, som genom sin smak liksom har gått i god för dem; gillar man någon så är chansen hyfsad att man gillar vad denne någon gillar. Det behöver inte vara så att dessa favoriter liknar den som man har hittat dem genom, men kanske grundkänslan finns där.

Spinhead Media. Vanja Schelin är verkställande illustratör på företaget Spinhead media, och det är i huvudsak hon som skriver i bloggen. I vanliga fall brukar jag inte vara mycket för "underfundiga teckningar", men just de här har någonting extra, något skruvat liksom. Ta till exempel håret under den här killens arm, det är skruvat tycker jag. Jag vet inte varför, det är knäppt bara. Den bloggen rekommenderar jag.

Epileptiker Uthyres. Pontus blogg om ... ja, han är en slags trashbloggare helt enkelt - skriver om det mesta. Det jag gillar med den bloggen är de ständiga övertrampen över den goda smakens och det politiskt korrektas tunna linje. Pontus hade en annan blogg förut, där han, det finns inget bättre ord - mobbade - andra bloggare. Blogosfären var mindre på den tiden - och snävare. Det fanns efter ett tag ingen plats för honom (eller hur man nu ser på saken). Men nu är han sen en längre tid på banan igen. En blogg - inte för dig, och inte dig, och inte dig heller .. men kanske dig.
---
Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Señor, ursäkta att jag stör, jag är helt off topic här, men jag har en fråga. Vet du nåt ställe jag kan lägga upp en swf? Jag tänkte visa den på hemsidan, men de ville inte ta emot såna filer.

Anonym sa...

salt: Vet ej. Möjligen kan du konvertera om (http://www.zamzar.com/) filen till nåt annat format.

Anonym sa...

Åter ugen, tackar för reklamen. Har du någon anibng om varför jag måste klicka på "uppdatera" för att se att du har skrivit nya inlägg? Har samma problem när jag går in på min blogg, måste alltså uppdatera sidan för att mina nya inlägg skall visas. Är det ett blogger-problem, eller min dator som buggar?

Anonym sa...

Pontus: Nej, det är en Blogger-grej. Just nu, inom bara några veckor, kommer alla blogger-bloggar att uppdateras till den nya versionen. Allt krut läggs på det.