tisdag, juli 03, 2007

Nyliga Partiet

Ett nytt "abortparti" har bildats (SvD, DN).

Det enda ett sånt parti kommer att åstadkomma är femton minuters berömmelse av nån ledande i partiet, inget mer. Men det kanske kan vara nog.

Jag kommer att tänka på hur lätt det är att bli partiledare. Har man en någorlunda etablerad blogg (= ett hyfsat kontaktnät plus en massa ströbesökare) skulle man antagligen få ihop de 1500 namnunderskrifterna rätt snabbt.

Man skulle faktiskt kunna göra en namninsamling, det är ju hur lätt som helst. Sen kommer det roligaste - att skapa en partisymbol. Vad partiet skulle gå ut på är inte så viktigt - huvudsaken att man sätter ljuset på den egna personen. Hur sopig som person man än är, och hur slarvig man än är med partibildningen, så skulle man antagligen få fler röster än Unika Partiet (som till och med hade L. Rosing i spetsen) på valdagen - de fick bara 222 röster.

Eller ta den här varianten: Johan, som har Nyligen. se skulle kunna skicka ut ett mail om omregistrering på Nyligen. Skillnaden skulle vara att man skrev under att man stödjer partibildningen av Nyliga Partiet, med Johan i spetsen. Om han fick alla medlemmar att göra det skulle Nyliga Partiet antagligen kunna bli en liten kraft att räkna med.
---
Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Nihonshu sa...

"Bara 222 röster".

I min värld är det helt otroligt att de fick en enda.

stationsvakt@gmail.com sa...

Nihonshu: Det måste h varit släkt och vänner.