onsdag, oktober 31, 2007

Premiär för vlogportalen.se

Andra bloggar om: , , ,
---


Idag har vlogportalen.se premiär. Det är ett ställe dit man kan pinga sina videos. Det är sånär som på en månad sju år sedan en snubbe vid namn Adrian Miles postade det första kända videobloggandet (wikipedia), så det är kanske dags att fenomenet vaknar upp även här.

Vi är fyra stycken som har startat upp vlogportalen: Jag, Rosmari, Anton och Eric (att det inte är just jag som står för det rent tekniska förstår alla), och den har startats upp enbart för att det fattas ett ställe som endast är till för vloggande.

Meningen är alltså inte att man ska posta och pinga crazy dolda kameran-grejor och Britney Spears nya, utan just videobloggande. Å andra sidan - vad videobloggande är för den ene är inte vad det är för den andre. Man bestämmer själv.

Så välkomna alltså till vlogportalen (pressmeddelande), och sätt nu igång att producera film - det är faktiskt inte svårare att filma med en kamera eller en mobil, än det är att ta kort. Och nu finns ett ställe att pinga till också.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Hade faktiskt tänkt att dra igång något liknande. Men nu är det alltså för sent.

Lycka till!

stationsvakt@gmail.com sa...

novus: Tack. Huvudsaken att det finns en sida. Jag vill helt enkelt att fler ska vlogga - eftersom det är så kul att titta på.

Nihonshu sa...

Fan, jag blir lite sugen nu... har ju en webkamera liggandes här nånstans...

Vilka program är absolut enklast för något sånt här? Dvs en program som kan spela in film och spara det i ett nät-vänligt format på nolltid?

stationsvakt@gmail.com sa...

Nihon: Nu vet jag ju i och för sig inte i vilket format din webkamera sparar filmerna i. Men det spelar ingen roll, eftersom du säkert kan konvertera det till nåt annat format med typ det här - om det nu skulle vara ett knasigt format.

Filmen kan du redigera med till exempel windows movie maker (har mac förresten nåt motsvarande?). Å andra sidan är det lite coolare med oredigerat - lite råare :-)

Well, sedan är det bara upp på youTube me'n, och in i bloggen.

Nihonshu sa...

Johnny: Ah, (glömde kolla ditt svar - bättre sen än aldrig) - tack för svaret..

stationsvakt@gmail.com sa...

Nihon: oki. :-)