onsdag, januari 02, 2008

Jag på wikispaces

Jag har just ägnat en stund åt att börja kartlägga mig själv på wikispaces. Det är jättekul, och jag uppmanar er andra till att göra detsamma.

---
Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju sådana här inlägg jag väntar mig från dig:
http://brusahogrelillaa.blogspot.com/2007/12/skrvorna-p-slottet.html

stationsvakt@gmail.com sa...

DanielM: Jag var faktiskt inne på att göra en lika som bär med henne, men jag hittade ingen bra. Tack för tipset.

Johan Adler sa...

Är det någon skillnad mot en vanlig wiki man lägger på sin server eller sitt webbhotell, utom att det är enklare för den som inte är van vid att installera program?

Min erfarenhet, efter att ha kört ett par sajter med wiki för allmänna användare, är att den som inte i princip skulle kunna installera en wiki själv heller inte klarar av att skriva och redigera wiki-sidor.

Jag har min egen privata wiki på http://wiki.nyfiken.org/ och en på http://vidja.se/ som är mer allmän, båda använder Oddmuse-programmet.

Jag tror att de flesta idag behöver WYSIWYG-gränssnitt för att klara av att redigera och formattera, väntar man sig att de skall använda taggar och specialtecken blir man lätt besviken.

Hälsningar,
Johan Adler

stationsvakt@gmail.com sa...

Johan A: Jag tror som du - att folk kan mer än de tror. Skillnaden mellan en sån som du har och en sån som jag just hittade är nog dels att jag inte behöver betala för't, med nackdelen att jag tappar en del frihet, och att den jag gjorde gick blixtsnabbt att göra, typ som en blogg.