onsdag, juni 18, 2008

Eller hur ...?

Jaha, så var det klart: 143-138. Men sossarna nejade ju, och när de får makten nästa gång, ja då river de ju i konsekvensens namn upp hela skiten med rötterna ... Eller hur? ... Eller?

Nu ska vi alla bli transparanta.
Du gamla, du ofria

---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

15 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm, drömma kan man ju... *besviken*

Plastfarfar sa...

Om signalspaning inte skulle få göras där signaler färdas så vore det lika bra att avskaffa signalspaningen helt. Pengar i sjön, typ.

Min uppriktiga mening, typ.

Anonym sa...

På fråga:
1: De borde
2: Vet inte

(avstår att skriva)

Anonym sa...

Det är en svart dag idag.

Martin Klasch sa...

Det gör de förstås inte. Deras nej är bara taktik. Lagändringsförslaget kommer ju ursprungligen från sossarna så de är nog jätteglada. Borgarna fick göra sig impopulära (hos många) och lagändringarna gick igenom.

RAMPKORV sa...

Jag har alltid sympatiserat åt höger. Denna fråga kommer avgöra hur jag röstar i nästa val -

Frågan om demokrati är viktigare för mig än vilket skattetryck vi skall ha. Skulle det vara val idag skulle min röst gå till vänsterblocket.

Anonym sa...

Fronning har en poäng där.

Och ärligt talat tror jag inte vi kommer att märka någon skillnad.

Anonym sa...

http://shithitthefan.blogspot.com/

Källa: Dagens Nyheter 17 oktober 2006.
Fredrik Reinfeldt uttalar sig om de två egyptiska medborgare som 2001 med CIA:s hjälp avvisades till hemlandet, där de utsattes för tortyr.
Källa: Sveriges Radio P1, Studio Ett, 12 december 2004, kl. 17.00-17.45.

...jag är också beredd på att skriva under på att Sveriges del i kampen mot terrorismen kommer att tänja en del gränser ... eh ... för vad vi än så länge uppfattat vara korrekta sätt att agera.

Det finns legal grund för detta. Jag tror att svenska folket [ska] ställa in sig på att det kan hända igen.

Både att utländsk säkerhetstjänst opererar på plats i Sverige.

Och att det kan ske avvisningar till länder som använder annat än allmän domstol för att pröva skuldfrågan. ... eh ... Och ibland kan det vara bra att vara rak över det, snarare än det vi har upplevt, tycker jag, för att försöka ... eh ... komma undan diskussion i den här frågan.

Nu vet ni va han menar!

tips kolla in min blogg har info om FRA + annat de sysslar med bakom era ryggar

Martin Klasch sa...

Rampkorv: Tror du inte att om S suttit vid makten så hade de sett till att få igenom lagändringarna (möjligen med smärre justeringar och framför allt med deras signatur på proppen) på liknande sätt och partipiskan hade fått vina över deras ledamöter som varit tveksamma. Med morot och käpp hade de kanske försökt fått med V och MP på tåget om det hade behövts. För borgarna kanske hade trillskats på det sättet S gjort nu, av taktiska skäl. V och MP kan väl kosta på sig att hålla kvar vid sitt nej eftersom de tjänar så bra på det och för att de aldrig behöver ta ansvar för något de föreslår. (lite raljant, jag vet) Men vi får väl se efter nästa val ;)

Ullah: Tack för att du tycker jag hade en poäng ;) Nej, jag tror inte heller vi kommer att märka någonting, och det är väl liksom själva idén ;) Allvarligt talat så är det förstås själva principen det är frågan om, och jag är själv mycket tveksam för att inte säga kluven. Det är ju svårt som lekman att bedöma behovet. Men behovet verklig finns så antar jag att det är bättre att det hela sker lagenligt än olagligt...

stationsvakt@gmail.com sa...

paljettenq: Jupp, jag trodde inte att det skulle bli så här. För ett par dar sen såg det ju bra ut.

pf: Men varför sprättar de inte brev? Om jag vore terrorist skulle jag skicka brev.

gester: Till tonerna av Vi i 5:an.

anonym: Åtminstone riktigt mörk.

p-e: Yes, jag vet. Jag hoppas folk ser igenom sossarna här.

rampkorv: Men då fick du ju gå riktigt åt vänster, typ V... Annars får man vänta några år, tills en bättre politikerfgeneration har kommit fram.

Ullah: En annan som är helt vanlig, lär inte märka så mycket .. tills man på omvägar råkar kopplas ihop med nån som inte är det.

rampkorv/p-e: Det känns som att MP kan sträcka på sig lite i den här frågan, åtminstone har jag fått det intrycket. Däremot har väl SD fegat här, och inte talat om vars de står.

Anonym sa...

Johnny: ja, det har du rätt i.

Pseudonaja sa...

Socialdemokraterna åsiktsregistrerade redan på 70-talet, så dom tyckert säkert att detta egentligen är kalas.
Att dom röstade nej (och dessutom på ett förslag som från början kommer från Bodström) är bara ett cyniskt, politiskt spel.

stationsvakt@gmail.com sa...

Pseudo: Usch alltså, antalet partier man kan tänka sig att rösta på har krympt ordentligt.

Daniel sa...

Det här är ju ett ypperligt exempel på varför vi borde ha mer personval i Sverige. Så vi slapp se en massa borgare som är liberala, som verkligen innerligt hatar auktoritetssamhället rösta mot sina ideal för att partiet kräver en specifik åsikt och annars hotar dem med fan vet vad som straffåtgärder.

Sossarna är inte det minsta emot detta som parti, de är nog de största beivrarna av mer kontroll i samhället vilket historien visar oss, men av fjantiga partipolitiska skäl så röstar de såklart mot detta. Men alla vet ju var Thomas Stasi Bodström står i en sån här fråga. Han skulle gärna montera kameror i alla människors hem om han finge.

stationsvakt@gmail.com sa...

antimonite: faktiskt. Fast i det här fallet var det ju en personvald som svek, så själva personvalet borde ändras på nåt sätt - typ att man är helt obunden.