onsdag, juni 11, 2008

Vem jobbar på FRA?

Det verkar inte vara nån brist på personal på FRA, för det enda jobbet man kan söka där just nu är som elingenjör: "Svenskt medborgarskap är ett krav och innan du anställs vid FRA kommer registerkontroll att göras."

Vad är det egentligen för folk som jobbar där, och som i framtiden antagligen kommer att vara storebrorskamera i våra sovrum (i form av mail-läsare och annat)? Under rubriken "Att arbeta vid FRA" står det bland annat att: "På FRA finns många spännande arbeten med stora möjligheter till egna initiativ.". Egna initiativ låter ju trevligt förvisso, men man får ju hoppas att de inte blir för egna.

Naturligtvis kommer inte FRA:s pigga initiativtagare att läsa våra mail personligen, åtminstone inte i första steget. Men när spindlar och liknande har samlat på sig en massa ord måste ändå någon ta sig en fysisk titt. Men vem är det som tittar: En militär? En polis? Secret Agent Man? Elingenjören? Tur att de är registerkontrollerade (som säkert även Stig begling var).

Nå, jag vet inte mycket om det här, och det jag bluddrar om här ovan kanske avslöjar det. Men jag vet ändå det jag behöver veta, och det är att ingen jävel ska läsa mina mail.

Många har skrivit mer initierat än jag om det här, och många av dem är små seismiska yttringar av Blogges Bloggbävning . Men även ett par tidningar har skrivit idag: IDG (bloggen free thinking) och Metro.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
---
Update: Nu är även Jesus tillkallad.

1 kommentar:

Tomas_Timelock sa...

Aktivismvideo på YouTube och VEOH!

http://www.youtube.com/watch?v=0pAYZmMD-TE

http://www.veoh.com/videos/v14194515jHjr7SYt

http://www.stoppafralagen.nu/

/tomas