tisdag, augusti 12, 2008

Hus av lera

Just nu är jag väldigt inne på tillverkning av tegelstenar, och "tegelstenar" gjorda av lera och hö/gräs i synnerhet. Nä, jag ska inte bygga något, och för den delen har jag ingen mark att placera ut eventuella byggnadsverk på, men jag är inne på att titta på tillverkningen av såna.

En tegelsten som är gjord av lera och hö.

Ja varför? Det vete fan. Det är kul bara, och kanske näring för fantasin. Jag har sett en del på youtube, och jag önskar att jag kunde hitta det där avsnittet av Grand Designs där de bygger av lera - jag har bara sett en snutt av en trailer till det avsnittet, men det verkar intressant.

Den här sidan är förresten värd en titt på.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Ulrika Good sa...

Jag såg det avsnittet. Eller i alla fall slutet. Det var en snubbe som byggde långt inne i skogen och var nere i ån och hämtade lera. Som han sedan kastade på väggarna.

stationsvakt@gmail.com sa...

UG: Det är ju modellen! Det är det rätta sättet. :-)

Martin Klasch sa...

Har du sett lerbyggnaderna i Mali? Inte så mycket tegelstenar men lera. Mycket imponerande. Googla typ architecture och Mali...

Daniel sa...

Du borde köpa dig en gård på Österlen och leva av performance-konst. (Du gillar ju kameror). Och då skulle du samtidigt få utlopp för en massa kreativitet - tex att tillverka eget tegel. Du skulle känna dig som hemma med tanke på att 30% på Österlen kommer från Sthlm.

stationsvakt@gmail.com sa...

p-e: Inte sett. Ska Googla.

antimonite: Då kanske U.Lundell klagar.