fredag, september 19, 2008

Ett äkta pucko

Jag lyssnar nästan aldrig på radio, men alldeles för en stund sedan passerade jag en radio där det pratades om personrån. Jag blev stående där en stund med kaffekoppen i handen. Men vad i helvete - vad är det puckot säger?! Det visade sig att det var programmet studio 1 som var på, och intervjuaren frågade rånaren vad han kände inför de han rånade. Lyssna på svaret (02:10).


---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad dessa människor glömmer att ta hänsyn till är pris prestanda.
Hittills har jag alltid lyckats att ge mer stryk än jag fått, ok två av tre gånger i alla fall. Och den andra gången så anser jag att de fick mer stryk än det var värt. Jag med, nu när jag tänker efter, men så var det inte som om det fanns något alternativ eller så.

I motsats till vad ligisten i inslaget hävdar så är det ett behagligare minne att man i alla fall vann, än att man helskinnad blev av med stålarna. Lite stryk är inte förnedrande om man i förtröstan ser en rånare fly tomhänt och tilltygad. _Det_ är bra för självförtroendet.

En "rånare" som faktiskt lyckades var killen i Spanien. Han gick lugnt fram och bad mig att ge honom ett bidrag till knark; Så att han inte skulle bli tvungen att råna någon annan stakars turist senare på kvällen. Han hävdade att det ville jag inte ha på mitt samvete, och det ville jag inte. Så han fick sina pengar. :-/

Anonym sa...

Oj vilken prestation munfi, kunna ge tillbaka mer stryk än vad man får.
Ett föredöme för alla. Ta med dig ett hagelgevär nästa gång så vinner du alla gånger.

Johnny: Inget konstigt med hans svar. Speglar på något sätt den smygande attityden i samhället för övrigt. Skit i andra tänk på dig själv.
Att rättssamhället befinner sig i fritt fall har alla utom de ansvariga redan insett. Vi ringde om en misstänkt drogfylla för ett antal år sedan till polisen. Fick till svar, "Vad skall vi göra åt det då?"
Normalt brukar jag plocka nycklarna av sådana personer, men om man är ensam att agera och de är flera och större så, inte så gärna.

stationsvakt@gmail.com sa...

mumfi: Men vilken jäkla utpressare alltså!!

urban: Ska man visa civilkurage gör man det nog bäst om man kan gå ihop med andra. För ett tag sedan höll nån tjej på att bli misshandlad av ett gäng, men räddades av ett gäng killar som visserligen var underbemannade och fick hyfsat med stryk, men som tydligen lyckades hjälpa till.

Anonym sa...

Johnny: De killarna som var sex stycken gick in mot ett gäng på drygt 20 stycken för att hindra misshandeln av en tjej. Om det är några som förtjänar uppskattning och en belöning så är det de.
Men det visar på ett sätt hur sjukt samhället har blivit i vissa fall.
Killar i mängd står och sparkar på en tjej som ligger.
Finner inte ord för det, och det känns nästan som vi skulle tillämpa det yttersta straffet i Sverige också.
Men bara nästan.

Peace in mind sa...

Här kommer little miss Sunshine och upplyser om att nya smaken på Pucko är A.P.E.L.S.I.N!!! Sug på den, inte helt lättsmält...

Rabbi von Sydow sa...

Kan dela med mig av ett litet tips - om ni skulle råka se/gå förbi ett slagsmål eller liknande.

Säg lugnt, lite i smyg/fötroende till the bad guys/girl:

-Det är poliser där borta, tror dom letar efter er.

Då blir dom glada och pyser därifrån. Inte poliserna alltså, utan the bad guys. Funkar varje gång.

Gäller att säga det på rätt sätt dock.

stationsvakt@gmail.com sa...

Urban: Ja den grejen var ju rätt sinnessjuk. Av alla dem som var inblandade: tjejen, gänget, hjälpar-gänget - nån av alla dem borde ju ha en blogg. Det skulle vara intressant att läsa tankarna bakom.

fkbek: Låter inget vidare.

rvs: Eller om man ropar (med gangster-röst)i smyg: -Snuten kommer! Kom grabbar, vi drar!