fredag, april 17, 2009

Nya Slussen - jag är skeptisk

"Nya Slussen"
(Newsmill, Lotta Edholm, DN).
Njä ... tillåt mig att förbli skeptisk. Jag tycker att bilarna får alldeles för mycket utrymme; är det inte meningen att bilismen ska minska? Dessutom saknar jag något att fästa blicken på - nåt landmärke i stil med det nuvarande runda huset.

Nå, nu är det ju inte jag som bestämmer, men gjorde jag det så skulle jag brista ut i ett rungande: Gör om, gör rätt!
---
Läs även andra bloggares åsikter om / SvD

7 kommentarer:

Jan E sa...

Jag tycker det blir rätt bra. Man kommer inte ifrån att det måste bli en rejäl bro för att sammanbinda Söder med övriga stan. Området närmast vattnet på båda sidor blir å andra sidan väldigt attraktivt för fotfolket.
Johnny, du är väl ingen fyrklöverkramare?

stationsvakt@gmail.com sa...

Jan E: Jag är en nostalgi-kramare. Jag vill att stan ska vara som när monica zetterlund sjunger sakta vi går genom stan.

Unknown sa...

"Jag tycker att bilarna får alldeles för mycket utrymme; är det inte meningen att bilismen ska minska?"

Nej, alliansen och de flesta politiker arbetar för en ökad bilåkning per capita i Stockholmsområdet. Några försök att minska trafiken i regionen finns egentligen inte. Biltrafiken ska minska på vissa ställen men öka kraftigt överlag.

"Jag tycker det blir rätt bra. Man kommer inte ifrån att det måste bli en rejäl bro för att sammanbinda Söder med övriga stan."

En? Konstigt då att det finns 5-6 stycken. Och ännu konstigare att flera av dem är till för biltrafik, den minst effektiva formen för transporter av människor i en stad.

Plastfarfar sa...

Det är synd att fyrklövern försvinner, men stadens fäder har ju på känt fastighetsägarmaner låtit Slussen förfalla till den grad att renovering --som jag hade önskat-- blir för dyrt.

Men det här är iaf det bästa av de jag har sett.

stationsvakt@gmail.com sa...

theodor/pf: Fast just gamla stan, med sina skulpturer och ornament, mår ju inte så bra av avgaser. Så om man kunde få bort trafiken därifrån så skulle det nog vara bra.

Unknown sa...

Johnny: Städer mår över huvud taget inte bra av särskilt mycket bilar och avgaser. I en stad kan inte de flesta åka bil eftersom det tar för stor plats. Jag redogjorde bara för hur jag tror att politikerna ser på saken. Alla prognoser talar om ökat bilåkande per capita och vad jag vet är det få politiker som har några konkreta förslag för att vända utvecklingen. Snarast så är de inne på att bygga mer vägar och därför förstärka utvecklingen.

stationsvakt@gmail.com sa...

theodor: Det enda man antagligen kan hoppas på, eftersom bilarna inte lär bli färre, är att de åtminstone kommer att släppa ut mindre avgaser i framtiden.