söndag, december 05, 2004

Grudge


Jag blev utkörd ur mitt eget hem ikväll. Jag och dottern och äldsta sonen - av den yngste. Hade tydligen lovat honom en födelsedagsfest med kompisarna - föräldra och syskonfritt. Elias, den äldste, han gick iväg till kompisar. Jag och dottern hade vissa problem med att komma på nåt att göra, vi hade liksom ingen att gå till.

Sen kom jag på att vi kunde gå på bio, och det blev "Förbannelsen - the Grudge". Det där med att alla kineser ser likadana ut gäller verkligen för mig, och japaner ser ju lite ut som kineser, så man får förstå att jag hade vissa problem med att skilja karaktärerna från varandra. Och att berättelsen hoppade lite mellan olika tidplan gjorde inte saken lättare.

Men den var rätt okej faktiskt. Dock - om det hade varit en svensk film så skulle jag ha tyckt att det var ett fruktansvärt överspel, för de hade ett minspel och gestikulerade som pantomimartister. Men det kanske är ett japanskt spelsätt, och man vande sig. Filmen var faktiskt läskig tidvis. Passa på att se den innan den amerikanska kopian kommer vettja.

Inga kommentarer: