lördag, augusti 13, 2005

Rapsolja vid rakning

För ett tag sedan skrev jag att man faktiskt kan använda Barnängens barnolja när man rakar sig. Jag tänkte - varför inte vilken olja som helst egentligen?

Rapsolja luktar i stort sett inget. Är billigt också. Den är vattenavstötande så det skriker om det, men är samtidigt inte speciellt trögflytande (Som Barnängen var).

Jag tvättade ansiktet med tvål och varmt vatten. Blaskade av mig och smorde in ansiktet med vad som kanske var en matsked rapsolja - ICA's rapsolja by the way. Sedan ställde jag mig och diskade.

Diskandet tog väl fem-10 minuter. Jag tänkte att det kunde vara lagom för att skägget skulle mjukas upp. Sedan ställde jag mig framför handfatet och körde igång. Jag använde inget raklödder eller nåt, bara rapsoljan som satt i ansiktet.

Funkar! Funkar mycket bättre än Barnängen. Funkar mycket bättre än raklödder! Det blev en lätt och behaglig rakning, en av mina bästa (och då får man tänka på att jag är typ 600 år gammal och har gjort ett antal rakningar).

Så långt allt väl. Men experimentet är inte över på ett par dagar - jag måste vänta och se om rapsrakning framkallar några reaktioner, typ finnar och kvisslor. Men det känns inte som om det kommer att bli så.

Jag kan förresten tänka mig att några droppar tea tree oil i rapsoljan - det vore grejen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kör denna duscholja baserad på rapsolja när jag rakar mig. Funkar hur bra som helst.

http://rapsodine.e-butiken.se/?artnr=60717%2D0003

Efter det kör jag deras After Shave med rapsolja och marulaolja också. Har aldrig haft något bättre...

Johnny sa...

anonym: Olja regerar. :-)