måndag, mars 06, 2006

Anti-våldtäkts-ring

Jag tror det var på Discovery eller nåt liknande, som jag såg ett program om våldtäkt. Det var de vanliga grejorna - man förspråkade högt skrik och fysiskt motstånd framför knivar och pepparspray.

Anledningen till att tjejerna skulle undvika lösa föremål, såsom just kniv och spray, var att dessa kunde berövas dem och användas emot dem. Det lät vettigt.

Men i alla fall så skulle åtminstona jag, om jag vore kvinna, vilja ha ett vapen. Trots att fakta talar emot saken så skulle jag vilja det. Då kom jag att tänka på följande: en ring med en liten kniv/spets/hulling.



Jag vet, jag är inte särskilt bra på att rita, men jag tror att det syns vad jag menar. För säkerhets skull tillverkade jag en sån ring av silvertejp, och det kändes i alla fall som att det skulle funka.

Ringen är ju inget man går och bär på sig jämt. Men man kanske skulle kunna ha den i handväskan, och plocka fram den när man går den där mörka, ensamma stäckan på väg hem.

Jag tänker att utifrån sett ska den se ut som en helt vanlig ring. Naturligtvis kunde man ju vända spetsen utåt, men mer bara som en skrämmgrej då. Jag föreställer mig att en våldtäktsman åtminstone någon gång under överfallet kommer att lämna offrets händer fria, och då kunde spetsen slås in i halsen på'n. Eller ryggen - ja var som helst.

Borde vara rätt lätt att tillverka också. Jag gjorde själv en ring av en gammal mässingsplatta en gång, och det tog bara några minuter. En sån här ring kunde man löda ihop av några kopparbitar eller vad som helst. Be den lokala rörmokaren om hjälp.

---
Andra bloggar om: ,

14 kommentarer:

Ilva sa...

Just det! jag brukar alltid ta mina nycklar och halla dem i handen pa detta vis. Och sa vantar jag pa att de skall komma.... Tycker absolut att du skall fixa en till din dotter! eller dottrar om det var fler av dem.

stationsvakt@gmail.com sa...

ilva: Faktiskt. Som tur är råkar faktiskt brorsan vara röris - så det finns resurser.

Anonym sa...

Man kunde också tillverka en liknande ring men med taggen på insidan. Den skulle istället våldtäktaren ha runt snorren. "Hålla stånd-ringen" kunde den heta.

stationsvakt@gmail.com sa...

håkan: Ja en sån kunde ju återfalls-våldtäckare få ditsatt. De ska kunna få halvribba, men inte mer.

Johanna sa...

Det verkar som om att det bor en liten uppfinnare i dej :)

stationsvakt@gmail.com sa...

johanna: He he - ja.

Anonym sa...

En av mina favo-författare, Neal Stephenson, beskriver i boken Snow Crash hur ena huvudpersonen Y.T. som är femton år har en "dentata" på sig (eller snarare i sig) som skydd mot våldtäkt. Wikipedia berättar:
"It's clear that if she is to engage in consensual intercourse, she needs to take it out. But we don't get any details until late in the book, when she forgets to take it out:
'... a very small hypodermic needle slipped imperceptibly into the engorged frontal vein of his penis, automatically shooting a cocktail of powerful narcotics and depressants into his bloodstream.'

Anonym sa...

anna: ja, en sån tillverkar man ju inte själv i brådrasket.

Anonym sa...

jättefin teckning!
dessutom är idén smått genial!
:)

Anonym sa...

lolita: Säkert inte ny eller orginell, men antagligen lätt-tillverkad.

Anonym sa...

leif lindell har ju gjort en annan variant http://femdefence.info/

själv kör jag också på nyckeltricket, samt mobilsamtal med maken om jag går själv på läskiga ställen.

Anonym sa...

anna: Jo, femdefence skrev jag om för länge sedan, men den finns ju inte i verkligheten, utan var bara ett debatt/konst-projekt.

Anonym sa...

Bra idé! En ring för händernas tio fingrar, tio nya lufthål för alla våldtäktsmän. Må de brinna.

Anonym sa...

jonte: Ja liiite skada måste man ju tillfoga.