onsdag, maj 24, 2006

Mixer

Jag köpte en mixer igår. En rätt billig historia, men som i alla fall kan krossa is. Jag provkörde den igår. Banan, glass, mjölk och ett par droppar gul karamellfärg för färgens skull. Ingen bantarmat direkt, men ändå inte så farligt. Man måste ju testa.

Det jag tänker ha den till är smuttar - eller "smoothies" som det kanske egentligen heter - nyttiga drickbara nyttigheter helt enkelt. Men jag vet inte riktigt vad man kan köra ner i den för bästa resultat.

Frukt, naturligtvis, och bär. Men vilka grönsaker tro? Vad kan man stoppa ner som är supernyttigt och gott på samma gång? Hjälp och recept mottages tacksamt.
---
Bra länk via
PCL Linkdump: Check the cool wax.
---
Andra bloggar om:

15 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan använda juicer istället för mjölk.

Anonym sa...

Gazpacho! - mixa tomater, gurka, lök, paprika, vitlök, cayenne, vinäger, tabasco, citron eller lime, (lite olivolja), tomatjuice, isbitar salt och peppar.
Som en Bloody Mary utan vodka

Anonym sa...

jontas: Bra, tack.

sandra: Tack. Äckelnyttigt.


tatielle: Tack. Noterat.

Anonym sa...

jag vill inte vara negativ men missätnker att denna attiralj kommer att ligga och damma om ett tag Johnny.

tyvärr har jag inga recetp heller men go nuts liksom och free styla :)

stationsvakt@gmail.com sa...

el: Tyvärr har du nog rätt ... nej förresten - jag tror nog att ungarna kommer köra rätt hårt me'n.

Anne-Maj: Youghurt - bra tips! Tack.

Anonym sa...

Som bas: yoghurt och apelsinjuice, sen varierar man bara efter vad som finns hemma.

Min favvis:
*apelsin (då kan man skippa juicen för att slippa tilsatt socker)
* banan
* kiwi
* frusna hallon

* 1 tsk krossade linfrön

sen gärna en skopa protein (vanilj!), så blir den lite proteinig och man får i sig allt man behöver till ett mellis:)

Anonym sa...

amishka: Det där med protein får du gärna utveckla.

Johanna sa...

Tag vaniljyoghurt och banan som bas och sen vilka frysta bär och frukter du vill, då blir det som godast.

Vill du ha den lite "nyttigare" kan du ju alltid plocka hallon själv på sommaren (och andra bär) och frysa in till hösten och vintern :)

Anonym sa...

johanna: Det där med youghurt ska jag ta fasta på. Fryst rentav, eller med frysta bär. Då blir det ju liksom automatiskt glass. Tack.

Anonym sa...

Tränar man mycket, behöver musklisarna massa protein. Man behöver ca 1g protein per kg man väger, varje dag. Tränar man mycket så behövs det ca 1,5g. Så om man väger 60 kg behöver man alltså 60-70g protein.
100 g kycklinfilé innehåller ca 2o g protein.

Jag får inte i mig tillräckligt med protein pga av att jag har oregelbundna arbetstider där jag får äta om det finns tid helt enkelt. Då oftast på kort tid så det ska vara snabbt och lätt att få i mig. hmm. Choklad alltså:)
För att komma undan problemet köper jag proteinpulver (finns i vilken hälsokost som helst) i olika smaker som man blandar i en shaker med vatten eller mjölk. Vips har jag fått i mig 25g protein bara sådär. Efter träning är det också super om man inte hinner laga mat eller så. Fast det är himla viktigt att få i sig kolhydrater efter träningen också och inte bara protein. Gärna snabba då. Musklerna är nedbrutna och skriker efter energi!

Äter man allsidigt så behöver man inte tänka på att få i sig extra protein. Mest bara om man äter dåligt eller helt enkelt inte hinner.

pussipuss!

Anonym sa...

amishka: pussipuss själv. Vilken bra kurs. Jag ska ta fasta på det och kolla in i närmsta hälsokostare och kolla upp vad det kostar. Tack.

Anonym sa...

Här kommer min favorit! Det var bland det allra första jag skrev om i min blogg.
http://tankebubblor.blogg.se/100805103801_smoothie.html

Anonym sa...

Nilla: Det såg smarrigt ut. Själv gjorde jag en nyss. Ananas och youghurt vanilj light. Jättegott.

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Det finns saker som lättare börjar damma än mixers. Jag köpte en popcornmaskin till min syrra för några år sedan. Häromåret fick jag tillbaka den av henne eftersom hon aldrig använde den. Nej, jag använder den inte heller.

Anonym sa...

el mango: Jag har redan använt min tre gånger.