tisdag, juni 13, 2006

En textmassa

För mig känns det lite viktigt hur en blogg ser ut. Alltså inte färgerna och eventuell snygg design och så, utan själva ... ytan. Jag ska förklara.

Ytan man skriver på, själva postytan skulle man kunna kalla den, ska vara lagom bred. Och avståndet mellan raderna ska vara lagom långt. Jag orkar inte kolla vilka mått min blogg har just nu (är egentligen bara lite skrivsugen), men låt oss säga att min "postyta" skulle, i mitt tycke, tjäna på att vara nån centimeter bredare, samt att avståndet mellan raderna gott kunde öka lite. Faktiskt, när jag tänker på saken, skulle bokstäverna kunna vara lite större också.

En blogg måste vara snäll mot ögat. Min blogg har inte alltid varit det. Jag tror i och för sig att jag ligger ganska nära det målet ändå. Låt mig tänka; en blogg som utseendemässigt ligger mittemellan min egen och Sigges blogg skulle kunna vara ganska läsbar - utan andra jämförelser än just det synliga. Hur texterna är skrivna är en sak mellan bloggaren och han själv och de som läser.

Jag skriver ganska långt just nu. Jag verkar vara inne i en ganska långt-period. För bara några dar sedan skrev jag korta poster. Nu långa. Jag gillar att skriva långt, men jag gillar inte hur det ser ut. Korta poster, ungefär en decimeter från topp till tå, känns rätt lagom. Det ser lagom ut.

Men nu pratar jag bara om mig själv. Vissa poster hos andra kan vara - och se ut som - en oändlig och fullklottrad, utdragen dassrulle, men ändå vill man inte att det ska ta slut när det tar slut.

Just nu ordbajsar jag väl bara egentligen. Om jag har något "mål" med den här bloggen så är det nog att jag vill hitta nåt kul på nätet, och sen skriva lite om saken och dela med mig av länken. Nu gör jag tvärtom. Det är fan nåt nervöst över det hela. Sluta nu Johnny!
- Okej.

---
Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan berätta att dina texter alldeles nu blev minst TIO gånger snygare. Som jag har kämpat.

Vi köpte en ny stationär Dell med platt skärm i mars. Hela tiden har jag irriterat mig på de fula, kantiga teckensnitten.

Nu gick jag till skrivbordets egenskaper, valde fliken Utseender, klickade på knappen Effekter och ändrade kantutjämningen för teckensnitt från Standard till ClearType.

Och plötsligt blev dina texter så snygga. Yipeeee!!!
(Men någon cm större kolumnbredd skulle kanske heller inte skada...)

Anonym sa...

håkan: Shit! Jag testade också att göra så nu. Snyggt. Men blir det inte lite dålig skärpa samtidigt.