måndag, juni 12, 2006

Kvällspromenad

Det var ju nästan för varmt för att ge sig ut idag, så jag spenderade dagen inne. Blev intervjuad av en tjej som skulle skriva en bok om ensamstående föräldrar - det tog en och en halv timme. Städade äldste grabbens rum - det tog en evighet.

Sedan, framåt åtta, såg det ut att ha svalnat lite ute, så jag tog en promenad. Njä, solen låg förvisso inte på som en ångvält, men luften var så upphettad att det var grymt varmt ändå. När vi står framför grillen utomhus i midsommar i regnet och småkylan, då kan det kanske värma lite inombords att tänka tillbaks på den här dagen.

Ja, bilden här ovanför, den föreställer en sån där gammal "skyddsmur" som finns här och där i skogarna runt Skogås. På min promenad gick jag bort till just den. Jag har utforskat de flesta av dem, men inte just den här. Det är bara en stump, en egen enhet liksom. Den har alltid varit förbommad, så det har liksom aldrig funnits någon anledning att närma sig den.

Men nu såg jag, när jag passerade den, att ett hål var upptaget baktill. Antagligen har väl is sprängt upp en del i vintras, och sen har väl ungar pillat upp resten kan jag tro. Jag gick fram till hålet och fotade in.



Bara bråte, men intressant bråte. Dock inte tillräckligt intressant för att jag skulle krypa in i hålet. Åtminstone inte ensam. Dessutom fanns det nog rätt mycket spindlar därinne. Jag gillar inte spindlar. När jag tänker efter så hatar jag nog dem snarare.

Promenerade vidare. Solen sköt varma strålar från låg vinkel. Tänkte att jag skulle visa upp min t-shirt. Jag gillar den, men det är en sån tröja jag alltid känner mig uttittad i. Folk säger nämligen att det är Hitler som är avbildad på den. Det är det inte. Det är min farsa.



Så kom jag slutligen, efter cirka 40 minuters kvällspromenad fram till Skogås centrum. Centrumet har renoverats i ett halvår nu, och det hålls fortfarande på. En ny skylt hade dykt upp på långsidan. Såg rätt flashigt ut, tänkte jag.


---
Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

josephzohn sa...

Texten med "centrum" liknar bil- och cykelmärkesskyltarna från dåtiden typ 50- och 60-talet ...

RuggigHund sa...

Grymt retro skylt, fast på ett bra sätt! Kan förstå om man tror att det är Hitler.. :)

Anonym sa...

josephzohn: Snyygt, men vad den säger om Skogås är okänt för mig.

joacimw: Eller hur. Det är lite skräckblandat att gå omkring med den.

Anonym sa...

crrly: fast han ser inte ut så på riktigt.