torsdag, juli 06, 2006

Nya tankar

Alltid när jag går direkt från sängen till datorn på morgonen (mitt på dan för de flesta, men jag har semester) så är jag rätt tom i bollen. Jag fattar inte vad jag skulle ha att säga. Jag har liksom inte varit med om något - såvida jag inte har haft en dröm värd att dela med mig av.

Det jag funderar över är: vad skulle hända om man berövade sig a l l a sinnesintryck? Det sägs ju att om man ligger i en sån där tank i kroppstempererat vatten och i tystnad och mörker tillräckligt länge så börjar man hallucinera. Tänk om man skulle förena det med bloggning.

Man skulle ligga därinne a l l d e l e s för länge, tills man blev helt körd. Och sedan där inifrån skulle man tala i en mikrofon och spela in. Efter sessionen kunde man skriva ner det man sagt i sin blogg.

Tänk om detta skulle skapa helt nya tankar. Alltså såna som inte beror på intryck man har fått från omvärlden. Helt nya. Det skulle kunna bli en blogg skriven av Kaspar Hauser. Tomma, nya tankar.
---
Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som nån slags meditation.

Magnus Carlbring sa...

den där bloggren är rednan uppfunnen det säjer jag nu yo men jag vägrar avslöjra var i cyberspace som man kan hittra en lövgroda bland löven det säjer jag nu yo

Anonym sa...

Det finns säkert ett antal californier som håller på med det där. Jag tror inte att bristen på nya tankar är ett problem. Felet är att originella idéer alltid sågas. Men din idé var ju hyfsat originell så jag får väl ge den en halv tumme upp : )

Anonym sa...

desireé: Kanske det.

embryo: Det ska väl vara din då - ljudet är liksom förvridet som kommet ur en vätsketank. ;-)

paradigm: En halv tumme räcker. :-)