tisdag, november 21, 2006

Hur morgontidningstillverkarna kan hjälpa oss att undvika smitta och sjukdom

Klart man vill undvika vinterkräksjukan. Men man går väl inte direkt omkring med alcogel i fickan. Man försökar vara försiktig bara.

Morgonrusningen i den kommunala trafiken är säkert en riktig smittkälla. Förutom att folk snörvlar och hostar på en, så tar man i en massa saker. Man håller i de där fettglatta stängerna och handtagen, och man håller i rulltrappsbanden. Men som tur är stoppar man ju inte fingrarna i munnen sen, man är väl ingen småunge.

Ja där sitter man och bläddrar i Metro, Stockholm City och för all del Punkt SE. Det är vinterhalvår och man är torr om fingrarna. Fingrarna får inget grepp om tidningsbladen; man blöter fingertopparna i munnen (eller lite lätt mot underläppen, om man är fin av sig). Sedär , bakterierna och virusen hittade en väg in i munnen i alla fall.


Då har jag ett förslag till de som tillverkar dessa tidningar. Ni borde doppa nederkanten på tidningarna i ett bad med glycerin (eller liknande), och på så vis skapa en bläddervänlig greppyta. Skaffa en tunna att doppa tidningsbuntarna i innan de delas ut. Särskilt dyrt borde det inte vara, och ni kanske räddar samhället från en massa sjukdomstimmar. .

---
Andra bloggar om: , ,
Pingat på Intressant.se

2 kommentarer:

crrly sa...

... Eller också struntar man bara i att hålla i allt äckligt som säkert aldrig tvättas av: ledstänger etc... Det finns massor av strategier för att undvika sånt! Jag har 35 års erfarenhet, typ... ;)

Anonym sa...

crrly: Jag brukar tänka "Fan vad kladdigt det är", sen glömmer jag det och stoppar fingrarna i munnen.