onsdag, april 25, 2007

Bäst att hålla avståndet



Allt handlar om 581 c idag, och alla hoppas att där finns liv. Men är det liv man vill träffa på? Tror inte det. Blogge Bloggelito konstaterar: "Att lyfta ett ben på en så tung planet hade varit som att ha 30-kilosklumpar fästade vid vaderna". Detta för att planeten är så tung (den har fem gånger så stor massa som jorden).

Hur är då varelser skapta för att leva på ett sånt ställe? Jag skulle gissa att de är skaldjursvarelser (i den mån de finns över huvud taget), och kan klippa av en astro/kosmo/taikonaut på mitten som ingenting. Bäst att hålla avståndet tills vidare (vilket vi som tur är redan gör).

581 c-varelsen kan man se in action härinne.
---
Andra bloggar om: , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Att det kanske finns liv där betyder inte att det finns intelligent liv. Men om vi hittar riktiga bevis att det finns liv på den planeten innebär det en starkare tro om att det finns intelligent liv. Dessutom tror jag att det är lätt att bygga upp falska förhoppningar när man inte med dagens teknologi kan se närmare vad det är för planet och hur atmosfären ser ut.

Fastän jag har förståelse för din och Stephen Hawkins synsätt att man ska vara försiktig när det gäller att hitta intelligent liv. Så tycker jag att mänskligheten har mycket att vinna på att veta att det finns liv på andra ställen än här på jorden.

Ett annat sätt att se på det är också att det kanske inte är värt alla dessa miljärder och åter miljarder som spenderas åt att utforska rymden när vi kan använda pengarna till att ta hand om våran egen planet och befolkning.

stationsvakt@gmail.com sa...

Anonym: Jag tror att vi måste lägga pengar på rymden. Det kommer en dag när vi har sabbat jorden så pass mycket att vi måste sticka härifrån.

Anonym sa...

Det här får mig osökt att tänka på en gammal klotter-lustighet:
"Is there intelligent life on Earth?
-Yes, but I'm only visiting"

stationsvakt@gmail.com sa...

pf:
-Finns det intelligenta bloggare?
-Ja, men jag [skriv motivering]

Anonym sa...

...bara klottrar lite

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Haha, ja typ. :-)