måndag, april 09, 2007

Snön konstig - meteorologen ännu konstigare

Jag hörde om det på tv. Meteorologen sade nåt om saken. Men jag lyssnade inte alltför noga, för det händer ju inte här. Det händer någon annan, någon annanstans.



Men jag borde ha lyssnat. Då hade jag varit förberedd på snötäcket. Sade de inte "snö i norrland" på vädret? Jag kan svära på att de sade norrland.
Så här säger meteorolog Gunvor Wettersten i DN:

"Anledningen till att vi reagerar är för att folk inte är förberedda på det [..] Hade det skett under vintertid skulle ingen förvånas".

Det låter ju ännu konstigare än själva snön. Klart att man inte hade blivit förvånad över snön när det var vinter. Det är som att säga: "Hade det hänt för 70 miljoner år sedan hade ingen blivit förvånad", om en tyrannosaurus skuttade omkring därute.
---
Andra bloggar om: ,

16 kommentarer:

rigg sa...

Som Norrlänning är jag

1) Inte förvånad
2) Fascinerad över att det förvånar Stockholmare.
3) Fundersam över beskrivningen "snötäcke", marken är ju knappt täckt av snön...

p/s Själv njuter jag av en stark sol och helt snöfritt... :D men, det är april så jag blir inte förvånad om det tvärvänder.

stationsvakt@gmail.com sa...

rigg: Klart man blir snopen. Det är ju som om man har fått en godispåse av någon, och just när man ska äta första biten, rycker denne någon tillbaks påsen.

Anonym sa...

För att inte tala om att det snarare är regel än undantag att det kommer några rejäla snöfall i april - aprilväder brukar man kalla det :-)

stationsvakt@gmail.com sa...

kerstin: En sån regel man förtränger efter varje april.

Anonym sa...

Gott folk! Ni ska hålla er söderut... Snöväder är till för typer a`la Pistvakt...
Skojar bara. Givetvis KAN det bli snö här mellan pilevallarna också... Samt: en och annan fubick finns här...hehe...
:-) Molly Ginger, inregnad.

stationsvakt@gmail.com sa...

Molly: Ha! Våren är tillbaks här igen.

Stefan Jansson sa...

Jag hörde "snö i Svealand" så jag var uppe tidigt i morse. Tog en snöpromenad med kameran i högsta hugg. Mötte en ilsken dam på cykel som inte kollat väderrapporten, Sånt är alltid skoj!

stationsvakt@gmail.com sa...

sj: Fina bilder. Riktig vinterkänsla. Hade du inte haft datum på dem skulle man tro januari.

Anonym sa...

Hörrni kids where ever ni are & som ser 90-talspopen som världens begynnelse. Jag är född på 60-talet (under det besjungna 1900-talet) och har harvat i maj under full snöglop! Traktor & hela paketet.

Nu bloggar jag istället. F--n vet vilket som är intressantast men snöglop var det! Då för flera 10-tals år sen när dinosaurerna just utrotats...

stationsvakt@gmail.com sa...

Magnus: Utrotats? Loch Ness-dinosaurien finns ju!

Anonym sa...

Visst ja. Den listige lille... store rackarn ligger ju och lurar där ja. Han vet nog sånt som klimatologerna kan ha nytta av..., mer än snöglop typ 1:a maj i norra Svealand och som snabbt smalt, alltså. :)

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Han håller koll på det som finns under ytan.

Anonym sa...

Jodå, jag som tom är född några år före 60-talet minns också en sommar, i början av 70-talet (bodde nära Göteborg), när jag vaknade en morgon någon vecka in i maj, drog upp rullgardinen och tittade ut över rena julkortet. Hade det inte varit för att syrenernas blommor tyngdes ner till marken av ett minst 5 cm tjockt snötäcke kunde man trott att man var inne i januari.

Nääää, sade jag, släppte ner rullgardinen och gick och lade mig igen. Det mesta var borta när jag vaknade nästa gång, ett antal timmare senare.

I morse hade vi 5-8 cm snö här förresten, men som sagt, det är aprilväder det.

stationsvakt@gmail.com sa...

Kerstin: Åtminstone blir man förbannad på snön. Även om april är april, så känns det onaturligt.

Anonym sa...

Så rätt så, visst blir man förbannad på snön, och det är ju en verkligt kreativ och befriande ilska dessutom, som har alla möjligheter att ge resultat - så här års, till skillnad från en massa annan ilska :-)

stationsvakt@gmail.com sa...

kerstin: Ja vädret går ju åtminstone att ta på.