onsdag, juli 04, 2007

En promenad

Hej och hallå. Klockan 18:26 gick jag mig ut på en promenad. Strumpor (Intersport), skor (Reebook), kalsonger (Jockey), jeans (H&M något) och skjorta (BLEND of America) bestod min klädedräkt av. Hakan var rakad med rapsolja och håret var tvättat med Head&Shoulders. Några timmar tidigare hade jag varit hos tandläkaren, och nu hade bedövningen släppt.

Dottern hade en kompis hemma och jag var väl egentligen utkörd på grund av allmän pinsamhet. Men det var okej, för promenader kan aldrig skada. Jag rörde mig förbi Beatebergsskolan, bort mot Trånkan. Väl där svängde jag inte in mot centrum, utan rörde mig upp mot kyrkan.

Jag minns att jag var där på någons konfirmation för hundra år sedan, eller så minns jag bara ett fotografi. Jag minns inte. Jag ville kolla in kyrkan. Möjligen berodde mitt kyrkointresse på att jag håller på att läsa "Knutby, Sanningen och nåden" (vilket är mer än Helge har). I vilket fall som helst tog jag mig in genom grindarna.

Vilken fantastiskt snygg kyrka! Trots att jag är uppvuxen i Trånkan har jag aldrig inspekterat den ordentligt. Tacksägelsekyrkan heter den och ser ut som en ohelig helig allians mellan vikingatid och funkis. Jag gick några varv runt den och hoppades få möta en präst eller en prästinna som kunde berätta om den för mig, men det var helt öde. Bakom kyrkan fanns ett gäng gravstenar, men inskriptionerna var alldeles för deprimerande, så jag vandrade vidare.

Så småningom hamnade jag ute i bushen. Tyvärr var jag kameralös - annars hade ni fått se världens märkligaste rot - jag tror det var skelettet av en gammal rotvälta. Jag fotar den nån annan gång. Tja, sen var det inte mycket mer. Jag tog mig till trångsunds centrum, och där köpte jag en Trocadero. Sen tog jag bussen hem.
---
Andra bloggar om:

17 kommentarer:

Maria sa...

Modebloggare!!!

stationsvakt@gmail.com sa...

maria: Hehe - jag är en modebloggarewannabe!
(Pst - jag beskrev typ de enda kläder jag äger)

Anonym sa...

>Strumpor (Intersport), skor (Reebook), kalsonger (Jockey), jeans (H&M något) och skjorta (BLEND of America) bestod min klädedräkt av.

WOOOT?!

stationsvakt@gmail.com sa...

tyler: Jupp - sån e jag. :-D

Maria sa...

Första gången jag stoppade in min skivsamling i en databas så tipsade jag det till en kollega... några dagar senare kom han och berättade att han också hade fixat till samma databas... fast istället för sina skivor så hade han registrerat in sina kläder:

Byxor, svarta - två par
Strumpor, vita - fyra par
T-shirt, vit - tre stycken
T-shirt, svart - fem stycken

Han blev väldigt besviken när han snart var klar med registreringen... han hade inte heller så många persedlar att lägga in och han ångrade att han inte registrerade in sina skivor istället...

stationsvakt@gmail.com sa...

Maria: Det lät som en rätt 7st grundkollektion i alla fall.

stella sweden sa...

Modebloggare nr 2...
Sandaletter, röda från Din Sko
Rosa linne från Gina Tricot
Jeans, uppkavlade från H&M
Kofta, beige från Åhlens...
jo det räcker väl?

stationsvakt@gmail.com sa...

StellaP: Det räcker, och blir vädret bara lite bättre behöver man inga kläder alls.

stella sweden sa...

Haha du skulle må då va?

stationsvakt@gmail.com sa...

StellaP: Jag menade mig.

Anonym sa...

Usch, Head&Shoulders har jag jobbig erfarenhet av. Det förstörde håret. Tunnades ut och tog tid innan det återhämtade sig, om det ens gjort det riktigt.

stella sweden sa...

woops..she did it again;

stationsvakt@gmail.com sa...

Fredrik: Sant? åfan .. nåt att tänka på. köper't av gamml vana.

StellaP: Närå .. jag menade faktiskt i största allmänhet bara, och dig med.

stella sweden sa...

Jodå för jag gör alltid bort mig!

stationsvakt@gmail.com sa...

StellaP: Jag med, om det är en tröst.

Anonym sa...

johnny: Jodå, så sant det kan bli. Drabbade både mig, tjejen och en vän till mig. Vet inte vad, men något skumt är det med det märket.

stationsvakt@gmail.com sa...

fredrik: Usch .. nåja - too late för mig ändå typ.