lördag, juli 28, 2007

Spock: Zachary Quinto

På SF-konventet Comic-Con tillkännagavs, skriver DN, att det blir Lost-regissören JJ Abrams som ska regissera den nya Star Trek-filmen "Star Trek XI", och att gamle Leonard Nimoy gör rollen som Spock ännu en gång. Vem gör då den unge Spock? Jo, Zachary Quinto - psykopaten Sylar från "Heroes". På bloggen Trek Movie Report kan man följa den senaste utvecklingen.

---
Andra bloggar om:

17 kommentarer:

Nihonshu sa...

Åhå! Tackar för infon! Live long and prosper!

stationsvakt@gmail.com sa...

Nihonshu: Dito.

Nihonshu sa...

Att JJ Abrams skulle regissera har dock varit känt i mer än ett år - det sa han själv vid nån intervju för jättelängesen. Men heroes-skådisen var en nyhet för mig. Nu återstår och se vem som blir Kirk.

stationsvakt@gmail.com sa...

Nihonshu: Matt Damon har jag hört ryktas om.

Nihonshu sa...

Japp - samma som jag hört. Kan nog funka helt ok och skulle ge star trek världen ett enormt popularietslyft med ett sånt stort namn. Kanske dra igång hela verksamheten igen med nya tvserier och annat som man saknar bittert. Men PLEASE - efter den här filmen - som ska vara en prequel - vill jag inte se en enda jävla prequel igen... jag vill se något nytt.. inte en massa "om vad som hände innan" - det räcker nu. Gå vidare liksom...

stationsvakt@gmail.com sa...

Nihonshu: "vill jag inte se en enda jävla prequel igen" Jag håller med dig fullständigt.

Jag har sett alla serier .. utom faktiskt DS9 - så den har jag kvar. Men jag har alltid stört mig på de där jävla ferengitrollen, och de ska det tydligen vara gott om i DS9 - så det har varit ett hinder.

Nihonshu sa...

Du kan säkert lära dig gilla ferengi - de har sin charm och sin tydliga identitet som sköna giriga "gnomes". DS9 är oerhört bra - det innehåller något av Star Treks bästa element någonsin - kriget mot dominion - det innehåller också MASSOR med klingongrejer - vilket är superkul tycker jag. Tyvärr innehåller det också det evinnerligt ointressanta storyn om "the prophet" som den extremt religiösa rasen bajorans tror på. Men dominionkriget uppväger det mesta - även om de kanske allt eftersom serien rullade på gjorde även dem lite väl mesiga. ST har ju en tendens att ofta göra om astuffa fiender till mycket klenare motstånd rätt fort.

John Eje Thelin sa...

Johnny, Johnny, Johnny. Du har sisådär en 175 högtidsstunder framför dig, ety DS9 med god marginal är den bästa Star Trek-serien av dem alla. TNG kan jag knappt se på längre, Voyager blev sunkig när de tog in tuttborgen och Enterprise led av en usel och idiotisk kapten och en tuttvulcan - bland mycket annat.

Att ferengisarna är jobbiga i ST:TNG är sant, men det har inget som helst att göra med sköna Quark, Nog och de andra på DS9. En varnigng, dock; det tar cirka en och en halv säsong innan serien får riktig styrfart - ungefär samtidigt som Sisko rakar huvudet och skaffar getskägg sätter det igång på allvar. Och sen hålls nivån hög överlag - med vissa svackor, spåklart - hela vägen fram till slut.

(Och att Sisko är bajorfolkets profet är kanske aningen ointressant i sig - men det gör hans politiska ställning på stationen intressant och mycket mer komplex än om han var bara en befälhavare. Detta särskilt i säsongerna sex och sju.)

stationsvakt@gmail.com sa...

Nihonshu/John: Jamen då sätter jag väl igång och skaffar DS9. jag har tänkt den tanken då och då, men nu ska det fan bli av. Galactica är snart avklarad, och kommer att lämna ett tomrum efter sig i datorn.

John Eje Thelin sa...

SE INTE SISTA AVSNITTET AV BATTLESTAR GALACTICA!

Jag önskar att jag kunde fått ha det osett, för det var så djävla uselt och dumt att det retroaktivt raserade hela serien för mig. Hellre då att lämna det öppet men att man ändå respekterar serien och dess skapare.

stationsvakt@gmail.com sa...

John: ... Hmmm i och för sig litar jag på dig, men jag kan nog ändå inte låta bli. Jag får se det med andra ögon - som ett retroaktivt pilotavsnitt, typ.

John Eje Thelin sa...

Nä, jag skulle inte heller ha lyssnat på det. Men jag försökte i alla fal.

stationsvakt@gmail.com sa...

John: Vem vet ... jag kanske tycker att det är det bästa.

John Eje Thelin sa...

Enda sättet att tycka att det är bäst är att ha en extrem övertro på Bob Dylans värde som konstnär. Tycker man att han är det allra minsta överskattad eller ens att han bara är väldigt bra...ja, då är det kört.

stationsvakt@gmail.com sa...

John: Då klarar jag mig säkert. Har aldrig upptäckt hans storhet.

John Eje Thelin sa...

Du missförstår mig, Johnny; det är precis då du är i farozonen. Man måste vara extremt övertygad om Dylans förträfflighet och halvgudsstatus för att inte bli deppig av sista BSG-avsnittet.

stationsvakt@gmail.com sa...

John: Ah. Det är riktig pekoral med andra ord.