söndag, augusti 26, 2007

Det är priset!

Andra bloggar om: , , , ,
---
Det står i tidningen att "den dåliga sommaren" gjorde att det blev dåligt med besökare på Eriksdalsbadet:
Vi förlorade ganska många besökare, cirka 60.000 på grund av regnandet. [..] Det är inte mycket att säga om det. Det var vädret med regnandet som gjorde det.

Okej, det spelade alldeles säkert in. Men vad tar de ut för priser då?! Jo, sextio jäkla spänn. Mervärdet, i jämförelse med att bada i en sjö, är att man kan ta en dusch och en bastu. Ens prylar, precis som på stranden, är obevakade. Ens simmande, precis som på stranden, är oövervakad.

Jag tror att det inte bara beror på vädret att folk sviker Eriksdal. Priset är helt enkelt för dyrt. Den där duschen och bastun är inte värt sextio kronor. På sommaren vill de flesta inte basta ändå. Sänk till trettio spänn, så kommer folk tillbaks.

6 kommentarer:

Henrik Forsberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
stationsvakt@gmail.com sa...

Ovanstående (nu borttagna) har redan fått göra reklam för sin blogg ett par gånger. Nu får det räcka.

Anonym sa...

Jag vet förstås inte om det handlar om en bassäng för bad, lek o stoj eller även för motionssimning. Det är olyckligt i vilket fall som helst, tycker jag. Att motionssimning m.m friskvårdsaktiviteter kostar så mycket som de gör är inte bra. Friskvård för den enskilde är en vinst för samhället i förlängningen.

Att "bara" bada för njutningens skull tycker jag dock är betydligt bättre i en sjö eller ännu hellre i havet.

Mia

stationsvakt@gmail.com sa...

Mia: Faktiskt. Bada kan man göra på kul i sjön. Motionssimning borde uppmuntras, eftersom det är en investering för samhället.

Anonym sa...

Ja, inte för att JAG begriper resonemanget, men enligt min man(finne), så är det toppen med bastu även när det är varmt ute.
Så det där du påstod om att folk inte vill basta på sommaren...stämmer ej ibland.
:-)Molly Ginger.

stationsvakt@gmail.com sa...

Molly: Okej, kanske just den här sommaren är en bastusommar.