tisdag, september 11, 2007

Upp till kamp: Sjuttiotalet

Andra bloggar om: , , ,
---
Jag gillade andra avsnittet av "Upp till kamp" också. Nu börjar de närma sig årtal jag har svaga minnen av: Sjuttiotalet. Svaga minnen från början av detta årtionde, och starka från slutet. Framför allt minns jag hur tv brukade vara. Jag klippte ut några bilder ur kommande avsnitt. Förstora bilden och minns det jag minns (eller bli varse, om du är för ung) - att alla ta mig tusan var nakna hela tiden. Sikten skymdes ofta av obefogade bröst och dinglande snoppar.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Bröst är aldrig obefogade!

Anonym sa...

Tänk, det sjuttiotalet du minns har jag inget minne av alls. Vadå alla nakna hela tiden? Jag hade alltid kläder på mig :-)

Plastfarfar sa...

Jag klev ut i vuxenlivet i början av 70-talet. Karaktärerna i serien är ett fåtal år äldre än jag. Tro mig därför när jag påstår att det här med ständig nakenhet och 'fri kärlek' var en tämligen smal företeelse. Liksom deras politiska åsikter och ageranden.

P-pillrens intåg några år tidigare hade förstås en effekt som inte kan förbises, men alla knullade inte runt hej vilt för den skull.

En detalj som jag vill kalla en delikatess är att de nu har gått över till filtercigarretter, något som kom stort de åren.

Annars är det pinsamt, för att inte säga skrattretande, uppenbart att ingen av skådisarna röker på riktigt. Alla dessa munbloss och nybörjargrepp gör mig faktiskt generad. Där borde någon ha coachat dem.

stationsvakt@gmail.com sa...

blogge: Haha. Det har du rätt i. Inbäddade kanske hade varit ett bättre ord.

Kersin: Du var naken UNDER kläderna!

PF: Det där med ciggen har jag inte tänkt på, att de var ovana rökare. Men det där med nakenhet - visst var det mer nakenhet på tv.

Plastfarfar sa...

Nakenhet på TV, visst. Det gällde för nystartade TV2 att visa hur häftiga och orädda dom var. Men folk på stan tog alltså inte till sig det modet.

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Synd. Men det kanske kommer.

Anonym sa...

Hm, då var jag väldigt liten. Jag minns ett program där två personer älskade samtidigt som farmor satt i gungstol och virkade. Kroppar i motljus, inga detaljer. Men det var älskog i 40 minuter (eller 5 minuter, om vi extrapolerar för ett barns tidsuppfattning).

Det fanns också en serie, där en musiker förförde en tjej på en fest. Han skulle "improvisera" på hennes kropp, och plötsligt såg man hans arschle gunga upp och ner. Men inga detaljer.

Sedan kom 80-talet och "Fräcka Fredag" med mera. Men inga detaljer.

Allt det där räknas dock numera som våldsporr. Utvecklingen tog helt fel riktning.

Plastfarfar sa...

...jag har ett minne av en helt eregerad penis i någon TV-teater(!), samt en ung och helt näck Nina Gunke i det som amerikaner kallar 'Full Frontal Nudity'.

Kan inte säga om det var i samma föreställning, dock.

stationsvakt@gmail.com sa...

blogge: Jag minns (eller tror att jag minns) Gösta Ekman i "En dåres försvarstal". Har för mig att det var en massa full frontal där.

pf: "helt näck Nina Gunke" - WHAT?? Vad hette grejen?

Plastfarfar sa...

Sorry, Johnny. Inte en aning. Tror att det handlade om ungdomar på glid, men inte ens det kan jag påstå.

stationsvakt@gmail.com sa...

PF: Sund, för Gunke regerar.

Plastfarfar sa...

He he. Har du gjort slut med Linda Rosing nu, då?

stationsvakt@gmail.com sa...

PF: Vem är hon? :-D

Ozjeppe sa...

Johnny: Jodå, du har helt rätt ang "En dåres försvartal"- Grynet Molvig tvättar sig dessutom helnäck och rengör nedre regionen grundligt! En scen för evigt fastetsat på då ca 12-åriga ögon!

stationsvakt@gmail.com sa...

Ozjeppe: Jag har exakt samma inetsning. :-)

Ozjeppe sa...

Haha- underbart att vi minns samma detalj! Det är nog det enda från denna serie SOM jag minns...

("Upp till kamp" är ändå faktiskt riktigt OK som ren underhållning, oavsett autenticitet i tidsåtergivningen...)

stationsvakt@gmail.com sa...

Ozjeppe: Mitt minne skiljer ig lite från ditt. Jag minns Bibi Anderson som den tvättande.

Ozjeppe sa...

Åh fan?! Jag är väldigt säker på Grynet... (eller så är det "Semlons gröna dalar" som spökar på näthinnan) Vi får nog utlysa en upplysningstävling: Någon därute som kan avgöra vem som tvättade sig så förföriskt?

stationsvakt@gmail.com sa...

Ozjeppe: Den finns inte som torrent, såg jag nu, så vi får hoppas att någon minnesgod läser dessa kommentarer.