torsdag, november 22, 2007

Dagens obehagligheter

Man vet ju inte hur man skulle reagera i en sån situation - men jag är ändå rätt säker på att jag skulle ge bort två bufflar innan jag lät något sånt här hända. Jag skulle nog, vid närmare eftertanke, ge bort vad som helst (möjligen med undantag av min sista snusdosa, om det var efter stängningsdags).

Hittade en rätt läskig bild i Sydsvenskan. Fy satan vilken läskig sak! Vilket monster. Man får ju bara en sån lust att plocka fram sin gamla k-pist och bara peppra på tills den är utplånad från jordytan. Såna figurer hör ju hemma i skräckfilmer.

Jag kan knappt titta på bilden utan att få rysningar. Fast den där silverfisken, till vänster, den är ju förvisso ganska gullig.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

Nihonshu sa...

Folk är så fascinerade av dinosaurier. Är det någon period i vår förhistoria som inte är så värst spännande är det ju dinosauriernas tid. Tiden innan med alla freaky leddjur likt den du har på bilden är ju betydligt mer spännande - snacka om livsformer som är alien.

Leddjur - lätt de kusligaste och mest främmande livsformerna på vår planets historia. Tänk hur nära släkt djuret på bilden är räkorna på mackan eller spindel i nätet så blir det hela lite läskigare.

Det är ju den här "lilla" händelsen som gör att livet ser ut som det gör idag och att leddjurens totala dominans släppte.
http://en.wikipedia.org/wiki/Permian-Triassic_extinction_event

Nihonshu sa...

Släktet på bilden:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eurypterids

stationsvakt@gmail.com sa...

nihon: Den liknar både på utseende och storleken några varelser ur Stephen King-boken Det mörka tornet. De var lätt hummer-liknande och monstruösa, och kallades följaktligen "lobstrocities".

Nihonshu sa...

En välkänd sorts djurart som det är fullt möjligt att King känt till som inspiration. Svds "nyhet" är inte en nyhet alltså.

stationsvakt@gmail.com sa...

nihon: Tidningarna har nog feeds från de kända vetenskapliga sidorna, och plockar fram nåt när det blir en lucka. Nyhet eller ej.

Anonym sa...

Jag minns den här bestens kompisar från böcker om dinosaurier och andra gamla kolosser (t ex "Urtidens djur" med den tjeckiske artisten Zdenek Burian, en man som nog har påverkat allas vår bild av forntidsdjur och dinos - David Nessle skrev om honom på sin blogg tidigare i år). Till och med när de "nara" var 1½ meter utgjorde de här *gigantostrkerna' något av det läskigaste som kan letas upp. man får väl tänka sig att de jagade de första fiskarna...

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Men fiskarna gick segrande ur striden, i alla fall - eftersom de finns kvar.

Karin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.