onsdag, november 21, 2007

The Roman Empire

Vid det här laget har väl alla förstått att jag är en riktig sucker för det Romerska riket. Jag håller en slags ständig, rätt passiv förvisso, men dock, utkik efter saker om ämnet på nätet. Och ibland stövlar jag över något.



"This is a documentary/drama that examines the system, both political & military, of one of the greatest empires the world has ever known. It explains how the Romans came to conquer most of the known world & why the empire eventually fell into ruins."

The Roman Empire. (Part 1 of 6).
The Roman Empire. (Part 2 of 6).
The Roman Empire. (Part 3 of 6).
The Roman Empire. (Part 4 of 6).
The Roman Empire. (Part 5 of 6).
The Roman Empire. (Part 6 of 6).

Titta på serien vettja, den är riktigt intressant. Men det är ingen tråkig djupdykning för det, utan lite Illustrerad Vetenskap, liksom.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

Nihonshu sa...

Känner dig riktigt redo för det tunga artilleriet finns det en 48 ggr 30 minuter lång föreläsning (thats 24 timmar folks) om Roms antika historia inläst av en expert på antikens historia som heter Garret Fagan. Jag har läst ämnet på högskola - jag lärde mig fan mycket mycket mer av föreläsningen. Perfekt för mp3-spelaren. Här lär du dig verkligen ALLT, utan att det blir trist.

http://www.teach12.com/store/course.asp?id=340

Tycker man inte om att betala för saker, så finns samma föreläsning gratis på piratebay under söktermen TTC Rome (men det säger jag ju inte högt eftersom det är ju olagligt :D )

Nihonshu sa...

När jag tittar på TTC sida ser föräläsningen svår ut, massor av namn och sånt. Men det stämmer inte, den är faktiskt väldigt begriplig och man lär sig mycket om principerna, inte en massa namn bara. Och det är ju "the big picture" man vill åt.

stationsvakt@gmail.com sa...

Nihon: Tack så mycket. Tyvärr spricker det på att jag är så dålig på engelska.

Nihonshu sa...

TTCs grejer är alltså riktiga föreläsningar på amerikanska toppuniversitet som vem som helst kan köpa och lyssna på. Dvs, gå på Yale utan att betala 10 årslöner.

Nihonshu sa...

Johnny: Okej - synd - men det finns kanske nån annan stackare jag kan lura på TTC lysande saker iaf :D

stationsvakt@gmail.com sa...

nihon: Vi får hoppas att DE läser detta då. :-)

Anonym sa...

Johnny: Tom Hollands "Rubicon" finns på svenska. Jag har just börjat på den. Verkar rätt lovande.

stationsvakt@gmail.com sa...

paradigm: Den ska jag hålla utkik efter.