måndag, december 17, 2007

OK, OK, OK

En riktigt störande grej dyker upp på skärmen hela tiden. Den vill att jag ska uppgradera till Internet Explorer 7.

Det står: det finns nya uppdateringar till din dator.

Okej, kan jag väl göra. Jag använder inte IE, förvisso, men åtminstone slipper jag den störande pratbubblan. Jag följer vägledningen och trycker: "OK, OK, OK", och börjar installera efter anvisningarna. "Nu ska du starta om", står det sen.

Men nix, ingenting händer. Istället får jag en ikon på skrivbordet, som leder mig till en sida som är allt annat än "OK, OK, OK" - jag förväntas göra en massa skit. Jag försöker men misslyckas. Så nu, sedan ett par dagar tillbaks, sitter jag med den lilla pratbubblan i hörnet, ständigt uppdykande. Tänk om jag har lyckats? Det kanske är den som är Internet Explorer 7.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

13 kommentarer:

PGW sa...

Microsoft är helt enkelt onda.

Anonym sa...

Håller med föregående kommenterare - Microsoft är helt enkelt onda. Jag "gillar" de där knapparna som visar att man inte kan välja att starta om senare utan måste starta om nu eller efter en klocka som räknar ner.

Sådant händer mig aldrig i Ubuntu.

Dina kommentarfunktion är också ond, eftersom jag måste använda något konto eller vara anonym. Så jag för inte länka till min egen sida - illa. Försöker skriva min länk i rutan "Kallas" så får vi se vad som händer.

Anonym sa...

Jag hjälpte min mamma att välja ut en del uppdateringar från den där listan en gång, mne det var fan nästan omöjligt att avgöra vilka som var viktiga. Dom fixar patches för allting...

stationsvakt@gmail.com sa...

tpgw: Åtminstone jäkligt krångliga.

mattias: Ja, åtminstone jäkligt krångliga - kommentarerna med.

magnus: HELT omöjligt, ja.

Plastfarfar sa...

Skaffe ett OpenID, pojkar, så är anonymitetsbiten fixad. Och folk kan inte sno ert namn heller för den delen.

Annars har jag alltid automatiska uppdateringar avstängda i min XP, och tar bara hem de kritiska. (Då kan man bocka bort IE7-uppdateringen också)

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Den ska jag också bocka bort.

Knapsu sa...

Jag hade också en sån där bubbla som tjatade om att uppdatera. Till sist så gav jag upp och uppdaterade till IE7. En vecka surfade jag med IE7 och nu kommer jag inte på något vis ut på nätet..IE7 är ondskan!!
(Just nu lånar jag en firmadator)

Plastfarfar sa...

Man ska nog inte skylla sina anslutningsproblem på webbläsaren. Det finns mycket annat som kan påverka. Det vanligaste är att folk säger åt sin brandvägg att inte ge Internet Explorer tillstånd att gå ut på nätet...

Själv betraktar jag annars sjuan som ett lyft: Snabbare och framförallt stabilare än sexan. Flikarna som jag först fnös åt är himla praktiska, ju. Och så är det här med att sjuan håller individuella ikoner (Johnnys plyte för Stationsvakt, typ) är inte fel heller.

stationsvakt@gmail.com sa...

knapsu: Jag stänger nog av uppdateringen jag.

pf: Fast flikarna finns ju redan på Firefox.

Plastfarfar sa...

Firefox suger: Den käkar minne, till och med den senaste versionen.

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Jag tycker den är skön. Märker inget av minnessluket.

rigg sa...

Sonen hade samma pratbubbla på sin dator. Igårkväll klickade jag på den och installerade "sjuan". Vid midnatt vacktes jag av en frustreard son som inte kom ut på internet när han skulle skicka ett skolarbete till skolan.

stationsvakt@gmail.com sa...

rigg: Usch! Sånt suger.