torsdag, januari 10, 2008

Plaskassar

En stackars sköldpadda vars läpp-botox håller på att rinna ut. Alternativt: en sköldpadda som har fått i sig en plastpåse.Förbjuda plaskassar? Tja, kanske det. De är ju i sanning en fara för djurlivet, och är för övrigt inte kul att se på när de ligger och skräpar. Men vad är alternativet då - papperskassar? Nä, papperskassar är värdelösa. De tappar alltid handtaget när man har lastat dem för tungt, och råkar man ställa dem på blött underlag går botten ur. Dessutom tar de en jäkla plats hemma, även i ihopvikt skick.

Tygpåsar då? Fan, inte bra heller. De är jobbiga att släpa med sig och så tänjer de sig inte när man fyller dem - det är maten som blir ihoppressad istället. Jag kommer inte på nån lösning. Kanske kunde affärerna digitalisera matvarorna och maila dem.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet med papperskassar är väl att papper framställs av trä och att det redan skövlas en massa skog i världen.
Men tyg då? Jag vet för lite om tygframställning. Vad använder man för kemikalier och arbetskraft? Små barn i asien, förmodligen. Det är ju inte heller bra.

Anonym sa...

d2w
NYHET! - Miljöpåsen (100% nedbrytbara d2w™-plastbärkassar)

Låt mig presentera, den nya nedbrytbara plastfolien!
Nu finns tillgång till årets mest spännande plastfolielösning

Nedbrytbara d2w™-plastfolier programmeras till att börja brytas ner från 60 dagar till fem -sex år, vanligtvis väljs 18-36 månader. Plastens alla egenskaper bibehålls såsom styrka, klarhet, svetsfog, gas-/fuktresistens och tryckbarhet. Efter given hållbarhetstid (brukstiden) bryts plasten ner i naturliga beståndsdelar. Nedbrytningsprocessen efter brukstiden, fullbordas med syre (vår vanliga luft) och avger inga växthusgaser. Obs!, Det är inte en biopåse som förmultnar utan en polyetenpåse som äts upp av mikroorganismer när plasten oxiderar efter programmerad användningstid – Det gillar vår planet!

Plastpåsens alla kvalitativa egenskaper bibehålls alltså, dvs. styrka, tryck och svetsfog - ingen skillnad! Och den är också livsmedelsgodkänd som en vanlig PE-/PP-påse, och miljömärkt. d2w™-materialet är mjukt, starkt och bra

Plastpåsen bryts ner av syre, vanlig luft, efter anpassad tid från 60 dagar till fem-sex år, till endast CO2, vatten och fuktig biomassa (mull) återstår


återhållsamhet, återanvändning, återvinning & kåmpostering
d2w™-produkter håller sig helt till dessa grundläggande miljöprinciper. Plastpåsen blir alltså ingen miljöbelastning. Materialet kan återvinnas och komposteras

Den nedbrytbara plastfolien är ett nytt intressant alternativ

Lösningen på den miljövänliga plastens nedbrytning är här nu!

stationsvakt@gmail.com sa...

suvi: se: xi. :-)

Anonym sa...

jag kör lite olika,glömmer jag kassarna hemma, blir det plastpåsar, tyvär :(

stationsvakt@gmail.com sa...

pinglan: Jag kör helst plast. Tar minst plats.

Anonym sa...

Nu går det att få tag i Oxo-bionedbrytbara plastpåsar. Plastmaterialet som bryts ner och försvinner efter ca 3 år. Om 5-10 år kommer effekten att märkas i mätbara områden. Alla sk vardagspåsar går att få i Oxo-plast. Besök sidan för Vardagsplaster !
/Miljöpåsen (d2w)

stationsvakt@gmail.com sa...

Xi: Finfint. :-)

Anonym sa...

De träd man hugger ner för papperstillverklning ersätts med nyplantering av träd.