lördag, januari 12, 2008

Tandvärk

Jag har sån förbannad tandvärk. Längst bak i höger underkäke. Jag har haft värken i flera dar, men nu är den fan olidlig. Ipren hjälper inte längre, och den s t ä n d i g a smärtan gör mig trött. På måndag ska jag till tandläkaren.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

14 kommentarer:

Martin Klasch sa...

Nu igen?? Fy Faan! Det finns akuttandvård, Johnny!! Vid St Eriks sjh. Du kan ju inte gå så där hela helgen i onödan! Ring och gå dit! (Pucko!!)

Martin Klasch sa...

...och så tar du lite bröstsaft med gummislem!

stationsvakt@gmail.com sa...

p-e: Nä. Jag är tuff. Jag håller ut. Men lite gummislem vore inte fel just nu.

Anonym sa...

Ta en Ipren och en alvedon samtidigt, så smärtlindrar det bra mycket bättre. ;)

Fråga mig inte varför, men så är det. Fick rådet själv av en polare som jobbar på akuten och hon i sin tur fick rådet av en läkare där när hon hade tandvärk. Jag har själv testat kombinationen och den funkar som sagt.

/Lassie-klubbens nattjour *hehe*

stationsvakt@gmail.com sa...

helene: Tack för tipset. Jag går till apoteket imorrn. Godnatt.

Anonym sa...

Treo är svaret på dina värkar.

Anonym sa...

Tror ni att Segal (eller Van Damme som jag föredrar) sticker till akuten för lite tandvärk? Nej, och inte Johnny heller.

Nihonshu sa...

Helene: Jag är ledsen, men det finns nivåer av tandvärk där inga kombinationer av ipren och alvedon hjälper det minsta. Jag vet av erfarenhet. Det finns nivåer då voltaren och andra starka smärtstillande man måste ha på recept inte hjälper. Jag vet allt för väl allt för mycket om tandvärk.

Det finns bara en garanterad hjälp och det är tandläkarens bedövningsspruta(or) följt av behandling.

Johnny: Gå till tandläkaren - och är det en visdomstand, dra ut den direkt. Man har ingen nytta av den ändå. Mina stora sympatier, jag vet precis hur jävligt det är.

Nihonshu sa...

Novus: Treo.. haha tillåt mig skratta, jo det hjälper kanske med acetylsalecylsyra mot lite halvdan värk.

Men inte mot seriös VÄRK.

Jag vet, jag har testat alla kombinationer som finns och jag vet precis hur lite värktabletter hjälper när det passerar en viss gräns. Sen förstör treoskiten magen också på sikt, det är inget man ska överdosera med. Panodil kan man käka en 8a tabletter om dagen av utan enorm fara (500mgs - 4a stycken om det är 1 grams). Magnecyl och treo har en effektivitetsgräns precis som ipren har jag för mig, vilket innebär att kroppen kan inte absorbera mer än en viss nivå funktionellt.

Har man riktigt akut smärta kan man testa lägga en alvedon på tanden, kroppen absorberar direkt då till platsen, (fast det hjälper bara tillfälligt och kort, och smakar såklart illa). Stark sprit (60+) kan också mildra tillfälligt på tanden. Svagare sprit än så gör bara mer ont.

Johnny igen: Käka inte ipren öht - eftersom detta med tandvärk är en lokalt definierad nervsmärta - det hanterar inte ipren speciellt bra eftersom det slår ut smärtcentrum i huvudet bara, vilket inte hjälper mot riktig intensiv smärta. Panodil och alvedon hanterar den typen av smärta bättre och kan tas i större mängd i väntan på riktig behandling. Tänk även på att blodtrycket kring tanden påverkar smärtan. Dvs att ligga ner kan göra smärtan starkare än att stå/sitta.

stationsvakt@gmail.com sa...

treo: Nja .. jag vill inte lägga ut ännu mera pengar på piller.

Ullah: Steven visualiserar smärtan. I sitt inre gör han den till en person - vilken han knäcker armarna på.

nihon: Jag vet att du vet.
Nä, ingen visdoms - de är borta sen länge. Jag vet inte ens om det är tandvärk - kan vara nån blottad tandhals eller nåt. Det sitter för långt bak.
Tack för tipsen. Det där med blodtrycket, har jag märkt, stämmer ochså. Is hjälper också.

Anonym sa...

Om det är varbildning kan du väl sticka hål(med REN nål)och suga ut varet? Lindrar lite i alla fall... Ngn skrev om att lägga på tablett direkt. Prova med Magnecyl. Smakar apa, men hjälper.
M V H Molly Ginger.

stationsvakt@gmail.com sa...

Molly: Tack. Men nu är det bara ett och ett halvt dygn innan jag ska till tandläkarn, så jag vilar nog bara.

Martin Klasch sa...

Pucko! ;)
...men jag vet alltför väl att det kan bli så att man går runt med närmast obeskrivlig smärta mer eller mindre i onödan. Jag har visst berättat tidigare (förra gången du hade tand- och ekonomiproblem) hur jag tvingat tandläkaren att göra rotfyllning trots att han inte hittade något fel. Hahaha. Det visade sig tyvärr vara något helt annat. Men vilka härliga piller man kan få när doktor Pillerman är inkopplad!! Ett par Citodon så är man jättehärlig. Det är lätt att förstå att vissa trillar dit... Håll dig till bröstsaften.

stationsvakt@gmail.com sa...

p-e: Javisst ja, jag hade tandproblem i våras. Tänk om jag hade haft råd att låta tandläkaren köra hela rejset då, då hade jag sovit gott just nu.